Csák János a sarkára állt

2023. november 07. 15:43

Őszintén remélem, hogy a jövő évben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem fogja engedélyezni, hogy megrendezésre kerüljön a Pride.

2023. november 07. 15:43
null
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Nem akarok laikusként jogászkodni, és ezzel elkövetni ugyanazt a hibát, amit Schiffer András jogászként követett el, amikor erdőgazdasági kérdésekben nyilatkozott meg az elmúlt évben. Nem jogászként, hanem a magyar nyelvet bíró, és a szövegértés alapvető képességével rendelkező emberként én úgy értem a fent hivatkozott, két törvényben is szereplő rendelkezést, hogy olyan kiállításra, ami homoszexualitást megjelenítő műalkotásokat mutat be, nem engedhető be 18 év alatti személy. Ezt L. Simon László nem tudta vagy nem akarta megoldani.

És bár értem és elfogadom, hogy Schiffer Andrásnak problémája van a hivatkozott törvényi rendelkezésekkel, azt

mégis furcsának találom, hogy praktizáló ügyvédként posztjával egy hatályos magyar törvény be nem tartása mellett foglal állást.

Annak viszont kifejezetten örülök, hogy végre valaki a sarkára állt, és Csák János miniszter azt mondta, elég abból, hogy a gyermekvédelmi és a családvédelmi törvények fent hivatkozott rendelkezése csak mindenki által kiröhöghető és kijátszható írott malaszt. Őszintén remélem, hogy a jövő évben a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is érvényt fog szerezni végre a törvénynek, és nem fogja engedélyezni, hogy a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő, és 18 éven aluliak számára is hozzáférhető Pride akár a fővárosban, akár Pécsen megrendezésre kerüljön.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. november 08. 17:45
A cikk írója pedig biztos lehet benne, hogy jövőre is meg fogják rendezni a Pride-t, mivel az annak a kapzsitalista tömbnek az az általános, szemforgató, álhumansta és központi szertartása, ahová 1989. október 23-ai burzsoá , puccsal" került újfent tenmaga pöcegödrébe ez a szocializmusban még élhető , szociális és emberarcú ország. un. emberi jogokat a szar kapitalizmusban azért engednek nyilvánosan követelni, mert ez az a látszat, amire lehet hivatkozni, hogy más rendszerekkel szemben itt még az emberi jogok védelme milyen kiemelt és nincs enek elnyomva, azért van annyi hajléktalan Magyarországon és USA-ban, meg azért nincs társadalonbiztosítása tömegeknek.
Atszoktatottbalkezes
2023. november 08. 10:19
Koszorus költőnk állt ki koszorus költőnk mellett.
Szerintem
2023. november 08. 06:04
Azt kell mondani, hogy a prájd sérti az arab terroristák érzékenységét. Azoknak most nagy respektje van a balfasz oldalon.
T. Péter
2023. november 08. 00:37
"Nem jogászként, hanem a magyar nyelvet bíró, és a szövegértés alapvető képességével rendelkező emberként" kontra "akár Pécsen megrendezésre kerüljön." :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!