Kocsis Máté: Brüsszel a felelős a migrációs helyzetért

2023. október 29. 08:55

Jöhet a migrációs titkosszolgálati jelentések megismerése, erről is beszélt vasárnap reggel a Fidesz frakcióvezetője.

2023. október 29. 08:55

Erőszakos, fegyveres állandó támadások, erősödő migrációs nyomás Magyarország déli határánál, állapította meg a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A kormánypárti politikus közölte, magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és az illegális bevándorlás összefüggéséről.

Szerinte „ez nem állhat meg a titkosított szolgálati jelentések szintjén, mindenkinek tudnia kell Európa legégetőbb problémájáról”.

A jelentést egyelőre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai ismerhették csak meg, de hétfőn kezdeményezni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra. Technikailag ez úgy működik, hogy a bizottság kérésére a dokumentumot tevő titkosszolgálat dönthet a titkosítás feloldásáról – közölte Kocsis.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint mondta, csütörtökön személyesen bizonyosodott meg Ásotthalmon arról, hogy „a helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen már éles lőszert is használnak a migránsbandák, a terrorsejtek”.

Úgy vélte,

a képek és felvételek nem adják vissza azt az „elképesztő állapotot, hangulatot, veszélyt a sok-sok milliárdos kárt, de a határvédők által végzett áldozatos és bátor munkát sem”.

Kocsis hangsúlyozta, minden egyes terrorcselekményért „a brüsszeli politika a felelős”; a „migránsútvonalak” ugyanis nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is közvetítik, ami ellen minden erővel fel kell lépni.

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. október 29. 18:29
12 szenzációs kérdés! 24-28 millió IGEN szavazat lesz!!
llnnhegyi
2023. október 29. 18:18
Pelso j. ! Azt olvastam, hogy van öcséd! Gratulálok,jó egészséget kívánok nektek. ----- Szóval azt akartam mondani, hogy nagy család! Minimum 2 gyerek. Termékenységi ráta: 2,0 Kiváló érték! - Kivételes, ünnepi NER taggá nyilvánítalak, szüleid okán! ---- Kocsis Máté egyre jobb. Meglásd még főpolgármesterünk lesz belőle!
Pelso j.
2023. október 29. 14:19
Szerintem@ nemzetbiztonság...? inkább a pártelit biztonsága.
Pelso j.
2023. október 29. 14:17
ne hazudozz, krétamáté, inkább védjétek meg a déli határt. Azt hazudoztátok a kampányokban, hát rajta. Arra kaptátok a felhatalmazást, nem a harácsra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!