Magányosan

2023. szeptember 29. 16:03

Már a magyar-lengyel barátságnak is vége.

2023. szeptember 29. 16:03
Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
Klubrádió

„Az elszigeteltség sosem fényes, sosem kellemes és semmiképpen sem hasznos. Ereje mindig a közösségnek van, a magányos harcosok vereségre vannak ítélve.

A kommunista blokk, a Varsói Szerződés kényszerkoalíció volt, Budapest, Prága és Varsó megmutatta ezt az egész világnak. 1989/90-ben Magyarország, a magyarok tekintélye óriási volt, egymásnak adták a kilincset a rangos látogatók, hazánkat dicsérte a világsajtó. (Majdnem annyira, ahogy ma a világ ünnepli Ukrajnát és Zelenszkij elnököt.)

A rendszerváltozáskor Magyarországon egyetértés volt, hogy céljaink eléréséhez barátokra és szövetségesekre van szükségünk. Létrehoztuk a Visegrádi Együttműködést és célul tűztük ki a NATO és Európai Uniós tagságot. Mára hová lett nemzetközi megbecsültségünk, presztízsünk elveszett.

Látva a képeket a magyar miniszterelnök magányosságáról, amikor az EU vezetői nagy ovációval fogadják Zelenszkijt, de OV tapsolás helyett a cipőjét nézi, el kell gondolkodni azon, hogy lett ilyen magányos? Az Európai Tanács ülései szünetében ki akar vele barátságosan beszélgetni, akár semmiségekről? Már a magyar-lengyel barátságnak is vége – de biztosan nem örökre. És ezt üzeni a jövő: még nem történt jóvátehetetlen szakítás, szövetségeseinknek már fogytán a türelme, de még nem veszett el.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adrás
2023. október 02. 18:59
Antallll József a rendszer váltás utáni legbutább miniszter elnöke volt,persze fletó meg a legnagyobb gazembere.
zavulon
2023. október 02. 08:49
Kanadában most tüntettek ki és ünnepeltek álló tapssal a parlamentjükben egy ukrán náci háború bűnöst. Biztos, hogy Orbán megy szembe az autópályán?
gebsi1
2023. október 02. 06:21
Azon gondolkodok, hogy Orbánnak biztos hogy feltétlenül beszélgetnie kellene ezekkel az uniós vezetőkkel, képviselőkkel? Toroczkai jól jellemezte őket amikor egy háborús uszító, beteg lelkű társaságként írta le ezeket.
igazmagyar
2023. szeptember 30. 23:23
Hogy lehet valaki ekkora szarrakás? Ez a senki volt valamikor valamilyen miniszter? Szeretném a hozzászólóknak üzenni, hogy Gézát ne úrnak szólítsák, mert az neki nagyon fáj, hisz ő egy tőről metszett kommunista! Szavai annyit érnek mint egy lepke fing, a memóriája pedig annyi mint az aranyhalé: három másodperc. Gyurcsótány elvtárs már vár rád a DK-ba (Demensek klubjába). Ha egy csöpp eszed volna, fiad végett, aki egy remek ember, befognád a szád, és eltűnnél a közéletből, mint szamár a ködben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!