A támogatás nélküli ellenzéki pártokat hagyni kell kimúlni

2023. szeptember 19. 17:48

13 év után érdemes levonni a következtetéseket, hogy mi az, amit nem kellene tovább folytatni.

2023. szeptember 19. 17:48
KAR¡CSONY Gergely; DOBREV Kl·ra; M¡RKI-ZAY PÈter; FEKETE-GY’R Andr·s; JAKAB PÈter
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„A Fidesz rendületlenül gyártja az ellenzéki pártokat, amelyek megosztják a rendszer ellenfeleit, és megakadályozzák az egyszólamúságot, az ellenzéket saját belső harcaik és vitáik kössék le. Ezen kívül vannak potyautas ellenzéki pártok, amelyek valós támogatással nem rendelkeznek, de a szavazatok megosztásával fenyegetnek, ezért az »ellenzéki összefogásba« zsarolják magukat, és valós támogatás nélkül parlamenti pártok maradnak. Azon túl, hogy az Orbán-féle elcsalt választásokon való részvétel csak a rendszer bebetonozására és legitimálására való, először itt kéne rendet tenni.

13 év után érdemes levonni a következtetéseket, hogy mi az, amit nem kellene tovább folytatni. Ezek közül a legfontosabb az lenne, hogy a valódi támogatás nélküli, egy futballcsapatnyi emberből álló pártokat nem kell életben tartani azzal, hogy »ellenzéki összefogásba« szervezik őket, hanem hagyni kellene csendesen kimúlni őket. A kamuellenzéki pártokat, mint például a nagyon is gyanús körülmények között létrejött LMP-t, melynek a romboláson és egy szélsőjobboldali ámokfutón (Schiffer András) és egy Orbán-fan kollaboránson (Ungár Péter) kívül mást nem sikerült felmutatni.

De éppen azért nem szeretnénk további pártokat megnevezni, mert minden párt életképességét és létjogosultságát bizonyítsa saját, választáson mért támogatottsága. Véget kellene vetni annak a gyakorlatnak, hogy egy kamu ellenzéki pártnak nem kell csinálnia semmit, csak médiaszerepelni és várni az újabb »ellenzéki összefogást«, amely majd beviszi őket a parlamentbe. Az ellenzéki előválasztás hibája az volt, hogy csupán vezetőt választott (azt is meghekkelte a Márki-Zay-Karácsony páros, így az sem lett valódi választás), azt nem mérte, kinek nincs egyáltalán támogatottsága.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rodolfo
2023. szeptember 20. 12:26
Már megint a fentanil mellékhatása, Bartus. Csak azt nem tudni hogy elvonási vagy csak simán a mellékhatás tünete?
Perczel Éva
2023. szeptember 20. 08:17
A moslék minden pártja kap támogatást, igaz nem a szavazóktól, hanem a nemzetközi komcsi hálózattól. Szóval kiről beszél ez a fickó?
mrbrownstone-2
2023. szeptember 20. 05:51
Van zavar Bartus elvtárs fejében.... Schiffer a szélsőjobbos... ha ez a kiindulópont, nem csoda, hogy semmit nem ért a világból.
tapir32
2023. szeptember 19. 23:44
Hiába próbálkozik az ellenzék a forint gyengítésével, az infláció gerjesztésével, az EU-s pénzek visszatartásával megbuktatni a kormányt, ha az ellenzéknek hiteltelen a szava, hiteltelen a szakértelme, hiteltelenek és alkalmatlanok a vezetői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!