Szent István ezeréves öröksége ma is abszolút aktuális

2023. augusztus 21. 06:31

Időről-időre vannak, akik saját, és nem a közösség érdekeit követve próbálják Kelet felé tolni Magyarországot.

2023. augusztus 21. 06:31
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Az államalapítás pontosan ezzel az elköteleződéssel kezdődött. Távolodtunk a kelettől, felvettük a kereszténységet, elköteleződtünk az európai értékrend mellett – amely ezer év alatt természetesen rengeteget változott. Azonban nem gyengült, hanem erősödött: nem véletlen, hogy az Európai Unió ma a világ egyik legfejlettebb régiója, ahol a II. világháború vége óta, lassan nyolcvan éve béke van.

Szent István ezeréves öröksége ma is abszolút aktuális, kijelöli hazánk helyét a világban. Időről-időre vannak, akik – saját, és nem a közösség érdekeit követve – megpróbálják Kelet felé tolni Magyarországot, de az elmúlt években világossá vált, hogy az orosz érdekszövetségben csak hanyatlás és erőszak várna ránk. Nem kérdés, hogy nem oda akarunk tartozni.

Ez nem jelenti, hogy Európa tökéletes lenne. Már négy éve dolgozom azért nap mint nap, hogy megerősítsük, jobbá tegyük a közösséget, ahová tartozunk. Olyan jogszabályok megalkotásán dolgozom, amelyek célja, hogy Európa, Európa tagjaként pedig Magyarország erősebb legyen, és fel tudja venni a harcot diktatúrákkal, korrupcióval, szociális kihívásokkal. Hogy mi legyünk a 21. század nyertesei.

Ehhez meg kell haladnunk a 20. század örökségét. Meg kell értenünk, hogy globalizált világ van, hogy csak szövetségben lehetünk erősek. És Magyarország szövetségeseinek az EU-ban van egy demokratikus, jogállami értékrendje, amelynek tiszteletben tartása – néhány politikus-oligarchán kívül – minden magyar ember érdeke. Ma ezt (is) jelenti a Nyugathoz tartozás, nemcsak azt, hogy útlevél nélkül utazhatunk a határon.
Én egy erős, toleráns, irigység- és gyűlölködésmentes, fejlődő, tisztességes, szolidáris Magyarországban hiszek.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. augusztus 21. 20:14
Hiányoztál már Katika! Végre egy államnő! A Momentum népszerűsége azért zuhant 6% -ra, mert távol voltál! Gyere, húzz bele!
connorj
2023. augusztus 21. 19:49
Teamomentumbanvagyksti? https://www.vadhajtasok.hu/2023/08/21/budosszaju-tordaiek-a-balatonon-balheztak
vip era
2023. augusztus 21. 19:26
Tényleg,már csak Cseh ügynökkurva megszólalása hiányzott ma a Mandin.
jostothu
2023. augusztus 21. 15:30
Látom egyáltalán nem érted a lényeget. Talán mert prekoncepciós hülye picsa vagy. "Veled Uram, de nélküled."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!