Boldog születésnapot!

2023. augusztus 19. 07:54

Ünnep van. A magyar haza felemelkedésének és a magyar nemzet megmaradásának ünnepe.

2023. augusztus 19. 07:54
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Most egy picit álljunk meg, emeljük fel a szívünket, és bátran merengjünk vissza akár ezer év távolába. Ünnep van. A magyar haza felemelkedésének és a magyar nemzet megmaradásának ünnepe.

Szimbolikusan államalapító Szent István királyunk nevenapján gyűlünk össze – megfogyva bár, de törve nem – szeretteinkkel, barátainkkal, hogy örüljünk egymásnak, együnk-igyunk, és büszkeség töltsön el bennünket: egy vérből valók vagyunk

.A minap felmentem Dobogókőre a kilátóhoz. Néztem a hegyek között kanyarodó Duna napfényben csillogó víztükrét, a fák zöldjét, a vattaszerű felhőfoszlányokat a kéklő égen, és arra gondoltam: szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország. És milyen jó, hogy én itt születtem, nem ezer kilométerrel odább. És beszélem ezt a sokak számára felfoghatatlan, megtanulhatatlan nyelvet, az édes anyanyelvemet. Öröm és nyugalom áradt szét bennem. Pedig akkor is tudtam, most is tisztában vagyok vele, minden szavam lázadás. Lázadás azok ellen, akiknek az a hazafiság, hogy szándékosan ártanak honfitársaiknak. Akik rendszeresen megtagadják azokat a nemzettestvéreinket, akiknek szülőföldje az elszakított területekre esik. Lázadás az ellen az ostoba és pusztító gondolat ellen, hogy a nemzeti identitás megvallása csak más nemzetek ellenében lehetséges, és ezzel potenciális tömeggyilkossá tesz. Lázadás Magyarország ellenségei ellen.

De az öröm és nyugalom a lényeg, ami abból fakad, hogy együtt erősek vagyunk, és nem bírnak velünk.

Haza, nemzet, szülőföld, anyanyelv és Szent István legfontosabb öröksége, a keresztény hit. Micsoda erő sugárzik ezekből a fogalmakból! Milyen fantasztikus lehetőségek rejlenek ebben az erőben. Háborúk, járványok, kataklizmák idején lehetőség a megmaradásra, a túlélésre és a felkészülésre egy szebb, jobb jövő eljövetelére. És ha ez beköszönt, akkor pedig lehetőség a haza felemelésére, a nemzet naggyá tételére. Mert jelszavaink továbbra is: haza és haladás! Nem csak haladás, esztelen változtatási kényszer, eltörlés, átírás és átnevezés.”

Nyitókép: Shutterstock

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. augusztus 20. 07:56
Szánalmas, ostoba komcsi gajdács. Még a nernyikek is kerülik, annyira büdös komcsi.
kizokkentido
2023. augusztus 20. 04:16
A magyar államot nem István király alapította!
Akitlosz
2023. augusztus 19. 22:41
A szerző hazudik. Szent István semmiféle addig nem létező államot nem alapított. Ő Magyarországnak már a hatodik államfője volt, ugyan nem az első. Az első, az államalapító Árpád volt. A zsidókeresztény narancssárga rezsim próbálja átírni Magyarország történelmét meghamisítani azt. Csak mert egy állam nem keresztény attól még állam.
Ugandai Bubu
2023. augusztus 19. 20:28
Újabb ezer év nem lesz, a 21. század elintéz mindenkit, pláne minket itt a félperiférián. A kereszténység meg nem releváns többé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!