Schiffer Karácsony főpolgármesterségéről: Nem kell hülyeségeket és nem kívánt dolgokat ígérgetni (VIDEÓ)

2023. május 28. 10:40

Az ügyvéd az M3-as metró öt és fél év utáni átadása kapcsán leszögezte, „tősgyökeres budapestiként én ezen csak nevetni tudok”.

2023. május 28. 10:40
null

Schiffer András és Vona Gábor a Spirit FM Bennfentesek című műsorának voltak a vendégei. Amikor az M3-as metró öt és fél év utáni átadására terelődött a téma, Schiffer leszögezte:

Elmondta, hogy olyan még Demszky Gábor időszakában se volt, hogy ne tudott volna felmutatni olyan beruházást, amit ő kezdett el. „Karácsony Gergely mostanáig – és már nem sok van hátra, ugye pont egy év, azt hiszem –, egyelőre semmi ilyesmit nem tud elmondani, hogy mit kezdett el.” Schiffer elmondta, hogy az M3-as metrót még Tarlós István kezdte el, majd hosszasan felsorolta, hogy mik voltak a problémák a felújítás kapcsán.

A budapesti „lakógyűlés” kapcsán elmondta, hogy ő bőven meg lenne elégedve azzal a tisztességes tájékoztatással, hogy „amikor meccsre akarok menni egy szombat este a Fáy utcába, akkor működik-e a hármas metró vagy ki kell mennem a metrópótlóhoz”, és állítása szerint ezt a tájékoztatást a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt években nem adta meg. 

Ezek után vette védelmébe Karácsonyt Vona

Vona Gábor kifejtette, hogy meglátása szerint egyik előző főpolgármester sem volt annyira beszorítva, mint Karácsony Gergely. Mint mondta, nem csak arra gondolt, hogy „a kormány elképesztő nyomás alatt tartja a fővárost”, hanem a DK-ra, 

a volt jobbikos szerint. „Én nem vagyok benne biztos, hogy a DK középtávú stratégiai terveiben egy sikeres Karácsony Gergely szerepel” – tette hozzá.

Két dologban vitatkozott ennek kapcsán Schiffer: „én úgy emlékszem, hogy Demszky Gábor szinte soha nem kormányzott úgy Budapesten, hogy neki tiszta SZDSZ-es többsége lenne Budapesten”, másrészt „egy dolgot felejtesz el: nem kell hülyeségeket és betartani nem kívánt dolgokat ígérgetni [...] utána nem kell csodálkozni az elszámolásnál”. Ide felsorolta a beígért légkondicionált metrókocsikat és a Városház-park felújítását.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 29. 08:04
Gelgely pont ott van, ahol egy zérus politikai támogatottsággal rendelkező pártnak lenni kell. A semmi közepén. Az poltikai agendáját a saját oldalának legnagyobb machinátora és egyben szereposztója határozza meg, a másik oldalról pedig a politikai ellenlábas kormány biztosítja a működési mozgásteret. A teljesítményét pedig egy vödör festékkel lehet jellemezni. Amelyik projekt ennél bonyolultabb, abba egyrészt bele sem kezd, másrészt inkább megfúrja, mintsem az élére álljon. A lipsi szent toposz, a zöldoktatásegészségügykultúra jegyében eddig megfúrt egy szuperkórház és egy egyetem építést, illetve elkaszált egy vasútbővítést és egy Dunahíd építést valamint a Ligat projekt folytatását. Ha jövőre újraválasztják, akkor újabb 4 évig nem kell semminek történni. Kedves Budapest. Ez maga a velünk élő demszkyzmus. Milyen jó is volt akkor ugye, csak úgy elhúzott melletünk minden regionális város, de a mindent betöltő szabadságban lehetett dudálni minden kátyúnál, a szemkilövetők lehettek Budapest díszpolgárai és ha egy metróberuházásnál eltűnt 140 milliárd részben EU-s forrás, attól még nem lettünk korrupt ország.
amca
2023. május 28. 20:26
Nehéz ez a politika. Kari Getzy -bukott. Schiff -Bukott Vonaglógabi -Bukott Jakab Svinje -bukott fegy öö kör -bukott Márki Porszívó -bukott Kúr Hány -bukott Büdös Bence -bukott
Türelem
2023. május 28. 19:39
Édes, a mi kis zsidó rádiónkban - Spirit FM - a náci Vona beszélget Schiffer Andrással... András, ennél mélyebbre már ne menj.
tevevanegypupu
2023. május 28. 19:14
Karácsonyt nem a kormány tartja fogva hanem Gyurcsány. A kormány főpolgármestersége kezdetén felajánlotta, hogy együttműködik Karácsonnyal. Ő viszont rögtön szabadságharcba kezdett elég aljas húzásokkal..amit egészen mostanáig folytat is. Úgy mégis..ki akar együt dolgozni egy szánalmas alakkal, aki minden vonalon, minden politikai szerepben megbukott..és ráadásul még nagy valószinűséggel teljesen kiszolgáltatott a DK-nak? Orbán biztosan nem..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!