Katonai menetoszlop halad keresztül az Alföldön

2023. május 08. 06:11

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják.

2023. május 08. 06:11
null

Páncélozott Hajdúdandár május 8-án technikai átcsoportosítást hajt végre Debrecen és Táborfalva között, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalon: Debrecen-M35 autópálya- 4. számú főút- M4 autópálya- 405. számú út- M5 autópálya- Örkény- Táborfalva – tudatta közleményben az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel

azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják – hívták fel a figyelmet. Továbbá arra is kérik a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja. A közlemény végén előre is megköszönték a lakosság türelmét és megértését.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2023. május 08. 21:44
Látom a beígért hiúzuk sehol marad a lerohadt orosz technika, a hiúzok mennek ukrajnába.
Attologic
2023. május 08. 11:53
...
NERbot
2023. május 08. 10:33
Az elementáris orbáni békevágy áthatja az egész országot.
Zsolakomarom
2023. május 08. 09:37
Tetszenek Orban vadiuj pancelotoi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!