Puzsér Róbert: Az egyházban hemzsegnek a kis Michael Jacksonok

2023. március 14. 16:35

A megmondó ember szerint „a katolikus egyház már arccal a cölibátus eltörlése felé fordult”.

2023. március 14. 16:35
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Ferenc pápa elképzelhetőnek tartja a papi cölibátus eltörlését. A Szentatya erről egy interjúban beszélt. Az egyházvezető szerint „ugyanakkor kétséges, hogy több férfi szentelné-e életét a papi hivatásnak, ha engedélyeznék számukra a házasságot”. A pápa a homoszexuálisokra is kitért, úgy vélte: „Isten mindenkit szívesen lát az egyházában”.

Erre reagált Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. A megmondó ember szerint

„A cölibátus eltörlése nem válasz az egyház tekintélyét megtépázó papi pedofíliára”

Ferenc pápa egy korábbi vatikáni konferencián arról beszélt, hogy a cölibátus eltörlése nem válasz az egyház tekintélyét megtépázó papi pedofíliára – idézték fel a beszélgetés során. Puzsér szerint „csak a vak nem látja”, hogy ezek mögött a megrontási ügyek mögött a cölibátus áll, és bár nem ez lehet az egyetlen ok, de az egyházban hemzsegnek a „kis Michael Jacksonok meg a kis Macaluay Culkinok” – hívta fel a figyelmet a publicista.

Puzsér Róbert rámutatott, hogy számos más felekezet létezik, ahol nincs cölibátus, ezek között van olyan is, ami a római pápa alá tartozik, ilyen például a görögkatolikus felekezet. Megfigyelhető, hogy ezekben a felekezetekben arányaiban sokkal kisebb számúak az ilyen ügyek – hangsúlyozta.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép:  Baksa Norbert

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. július 18. 19:04
Ferenc pápa, vagy a következő bármikor eltörölhetné a cölibátust, mert emberi és nem Isten törvénye, parancsa, de nem fogja eltörölni egyik pápa sem. Ezt mi jobban tudjuk te pedig, csak okoskodjál tovább. A görög katolikusoknál is van cölibátus. Ha a felszentelésig nem házasodik, már nem is házasodhat, vagyis cölibátusban élnek a papjaik. Úgyhogy ne hivatkozz rájuk.
..--..
2023. március 16. 23:25
-zsoltkom- Fontos! Petíciót a cikkben megadott linken lehet aláírni... "Vonják vissza a lúgos orvost mosdató Dr Nyulasi lovagkeresztjét!" https://bit.ly/3Fr2iCQ Tűrhetetlen a mocsok terjedése. Az így adott kitüntetés nem keresztény értékrendet képvisel. Ez a Novák Katalin gátlástalanság is befolyásolja a gyerekeink értékítéletét.
Sulammit
2023. március 16. 19:36
Puzsér, már ehhez is ért? Azelőtt megvádolták a papokat, hogy az apácákat ... Aztán, hogy szeretőt tartanak. Most azzal, hogy kisfiúkat rontanak meg. Mindig kivetíti a társadalom a saját bűneiket a papokra. Puzsér! Mit kezdesz a házas férfiakkal, akik a saját, vagy rokon gyerekeket rontanak meg?
Gáspár
2023. március 15. 22:19
A robi "agyában", meg a fehér egerek hemzsegnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!