Gyurgyák János történész szerint megbukott a NER

2022. december 31. 10:02

Nem lennénk most Orbán Viktor helyében.

2022. december 31. 10:02
null

Gyurgyák János történésszel, az Osiris kiadó vezetőjével, a Századvég folyóirat alapító tagjával és egykori főszerkesztőjével beszélgetett műsorában Veiszer Alinda, amelyet a Telex szemlézett. Gyurgyák a beszélgetés során kifejtette: az első Orbán-kormány utáni időszakban lett számára egyértelmű, hogy a magyar politikát úgy hívják, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc.

– fogalmazott a történész, aki szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszere mind külpolitikailag, mind belpolitikailag megbukott. Hozzátette, hogy szerinte azon ellenzéki „áltevékenység” is megbukott, amit most csinálnak a politikusok.

– mondta, majd kifejtette: amíg ez nem történik meg, addig marad ez a reménytelen helyzet.

A Gyurgyák Jánossal folytatott teljes beszélgetést ide kattintva tudják megtekinteni. 

Nyitófotó: Földházi Árpád

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. január 05. 09:59
MEGBUKOTT A MEGBUKÁS ELMÉLETE!
luisbathhelena
2023. január 01. 08:09
Mikor egy történész elkezd politológust játszani... Lásd Fukuyama és a történelem vége. Szemrebbenes nélkül atleptek a hülyeség fölött....
világbéka
2022. december 31. 23:33
Nahát, hogy eltaláltam. Kenedi János két különleges képességgel rendelkezik. Elsőként vesz észre jelenségeket, amelyek éppen csak formálódnak az időben. Ez a képessége tette a magyar demokratikus ellenzék egyik kezdeményezőjévé. 1990-től kezdve Ars scribendi címmel nem egy cikk-, hanem egy könyvsorozat látott napvilágot, amelyben a Kenedi által javasolt szerzők mellett olyan emigráns írók is helyet kaphattak, akiket 1980-ban aligha lehetett volna megjelentetni (Kovács Imre, Fejtő Ferenc). A köteteket a Nyilvánosság Klub és a Századvég Kiadó, néhány esetben a Gondolat Könyvkiadóval társulva adta ki, a válogatás, sajtó alá rendezés munkáját pedig legtöbbször Gyurgyák János, Kenedi és Murányi Gábor végezte. Kőszeg Ferenc http://koszegferenc.hu/j-1968-ta-csak-sszevsz A Szadesz próbál kimászni a dágványból.
Royce2.0
2022. december 31. 23:08
Itt lehet tájékozódni: https://megbukottmar.hu/ :DDD Bujjék mindenki! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!