Bauer Tamás megszólalt: „A szovjet hősi emlékműnek a Szabadság téren a helye”

2022. október 28. 09:00

Putyin erői a „náci Németország” hadsereg példáját követi, míg az ukránok a szovjetek örökösei – érvel a volt SZDSZ-es politikus.

2022. október 28. 09:00
null

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, a momentumos Gelencsér Ferenc több párttársával együtt körbe tekerte magyar zászlóval a Szabadság téri szovjet emlékművet.

„Így van ez jól”

Több baloldali megmondóember után péntek reggel Bauer Tamás is hosszas kommentárt fűzött a momentumos performanszhoz, először is arra emlékeztetve, hogy korábban a Jobbik álláspontja is az volt, hogy el kell bontani az emlékművet, amely Bauer szerint „állásfoglalás arról, hogy miként tekint a magyar állam, amely ezt az emlékművet ma is fenntartja Budapest szívében, a második világháborúra”.

Bauer szerint az, hogy az emlékmű felállításáról 1945-ban a szovjet megszálló hatóságok döntöttek Budapesten, Berlinben és Bécsben, valamint, hogy az utóbbi két helyen nem akarják sem letakarni, sem elbontani, azt mutatja, hogy mind „a demokratikus német, mind a demokratikus osztrák állam szakított a Szovjetuniót megtámadó náci állam örökségével. Van-e okunk nekünk, magyaroknak másképpen gondolni a második világháborúra és a szovjet győzelemre, mint a németeknek és osztrákoknak?” – kérdezi Bauer. 

„Így van ez jól: azt fejezi ki, hogy a magyar állam utólag sem azonosul a korabeli magyar állam és hadserege szerepével a második világháborúban.

– vélekedik. 

Putyin, Ukrajna, nácik, szovjetek?

Bauer bejegyzése végén külön fejtegetésbe kezd az orosz-ukrán háború kapcsán is, amelyben úgy fogalmaz, hogy „az Ukrajnát megtámadó orosz hadsereg nem a náci Németország ellen előbb védekező, majd ellentámadó szovjet hadsereg, hanem a Lengyelországot, majd a Szovjetuniót megtámadó német hadsereg példáját követi.

– írja. 

Bauer Tamás teljes okfejtését ide kattintva olvashatja.

Durván beleszállt Vásárhelyi és Vágó is a Momentumba

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt , a momentumos Gelencsér Ferenc több párttársával együtt körbe tekerte magyar zászlóval a Szabadság téri szovjet emlékművet.

Nyitókép: MTI/Beliczay László

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. október 29. 09:50
Körömletépő ,komcsikat agyonverő,komcsikat lehuggyozó , körmös ,műkörmös,fogkiverő,veselegrugdosó Bauer, megszólalt.
Salamander
2022. október 29. 02:54
„A szovjet hősi emlékműnek a Szabadság téren a helye” A szovjet hősi emlékműnek a szemétdombon lenne a helye, Bauernek pedig börtönben.
Reszelő Aladár
2022. október 28. 17:35
Az az emlékmű jó helyen lesz addig, amíg Pressman úr úgy találja, ha pedig nem akkor Budapest vezetése a globális ruszki cancel culture nevében végre elhordhatja onnan a Magyar Állam pénzén. Ha pedig emiatt Putyler Lavrovon és Szijjártón keresztül Dr Miniszterelnököt kérné számon, natán a gáz elzárásával fenyegetne, akkor Dobreva már rohanna is a bontókalapácsért. #justwinbaby
csak ésszel
2022. október 28. 17:30
"...az Ukrajnát megtámadó orosz hadsereg nem a náci Németország ellen előbb védekező, majd ellentámadó szovjet hadsereg, hanem a Lengyelországot, majd a Szovjetuniót megtámadó német hadsereg példáját követi." Védekezően megelőző támadást hajtott végre. Az egykori Wehrmachthoz sokkal inkább az Oroszország felé sunyin egyre közelebb lopakodó Egyesült Államok geostratégiai héjapolitikája hasonlítható. Ahogy Hitler elfoglalta Csehországot, Gdanskot, az vethető össze azzal, ahogyan Amerika kerítette be szépen Oroszországot, mint katonai nagyhatalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!