Kaktuszok telepedtek meg az Alföldön (videó)

2022. szeptember 01. 16:47

Elképesztő felvételek.

2022. szeptember 01. 16:47
null

A kaktuszok már az Alföldön vannak – írta meg az időkép.hu. A portál kifejtette, hogy összesen 20-30 helyen, alig pár négyzetméreten, de felütötték a fejüket a kaktuszok az Alföldön. A portál szerint a növények

rendkívül veszélyesek lehetnek a hazai élővilágra.

Az Időkép által megkérdezett szakértő arra világított rá, hogy bár nem a klímaváltozásnak tudható be a medvetalpkaktuszok magyarországi elterjedése, természetes ellenség hiányában jelenlétükkel könnyen kiszoríthatják az alacsonyabb tűrőképességű őshonos fajainkat, melyek kevésbé ellenállók a rendkívüli (aszályos, forró) időjárásnak.

Az alföldi kaktuszokról készült videót itt tekintheti meg:

Nyitókép: Időkép

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2022. szeptember 02. 12:13
El kell szaporítani, kell hozni pár tevét, és sivatagi tevetúrákkal lehet csábítani a turistákat.
csulak
2022. szeptember 02. 11:40
irtani kell !
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. szeptember 02. 07:31
Ökológiai szempontból érdekes hogyan jelennek meg a mediterrán, vagy egyenesen trópusi fajok. Készülhetünk mindenképp mert még sok ilyen lesz. Akár el is lehetne kezdeni hasznos fajokat keresgélni
Nabakker
2022. szeptember 02. 07:21
Tuti valami idióta tette ki az elsőt, aztán elszaporodott. Gyorsan ki kell irtani, amíg nem késő! Persze az is lehet hogy kitették nyáron cserépben az udvarra és onnan terjedt (szél.. stb).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!