Uniós dobogón a magyar gazdasági növekedés

2022. augusztus 25. 11:30

Hazánk gazdasága az elhúzódó háború ellenére is növelte a teljesítményét – írta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán csütörtökön.

2022. augusztus 25. 11:30
null

A poszthoz mellékelt táblázatból kiderül, hogy a magyar GDP-adat a harmadik legjobb uniós szinten, az ország előtt Szlovénia és Portugália szerepel a rangsorban 8,3 százalékkal és 6,9 százalékkal. Magyarországot a listán Spanyolország és Ciprus követi 6,3, illetve 6,1 százalékkal; a sereghajtó Szlovákia és Németország 1,6, illetve 1,5 százalékkal.

A tárcavezető arra is kitért, hogy a háborús válság miatt egyre kedvezőtlenebbek a gazdasági kilátások egész Európában.

A cél az, hogy a romló környezetben is megőrizzük a magyar gazdaság stabilitását és növekedését”

– szögezte le Varga Mihály.

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2022. augusztus 25. 17:34
"Uniós dobogón a magyar gazdasági növekedés." Ahogy a szegenyseg es az elelmiszerek dragulasa is. Az oktatas szinvonalanak visszaesese, az egeszsegugy mukodeskeptelensege. Mind dobogos, csak ezekrol nem beszelhet a ner media.
borsika
2022. augusztus 25. 16:02
Hm. Na majd a készülő Feri megmondja, hog y ezért is Orbán a hibás.
Namond
2022. augusztus 25. 16:02
Ezt a közleményt egy seggfej írta. Tartalma nem jelent semmit. A seggfej aki nem közölte, hogy a növekedés mikortól és mihez képest mutatkozik. Nem mutatta be, hogy a számszerű növekedés jelenértéke mennyivel haladja meg a tavalyi, netán a 2011-es értéket. Tehát a cikk író vagy kezdő vagy hülye, legrosszabb esetben egy sumákoló propagandista, de egyik esetben sem újságíró..
ptrfarkas43
2022. augusztus 25. 16:01
A forint zuhanása a dobogó csúcsára röpítette a forintot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!