Már Csányi Sándort fenyegeti kihallgatással Jakab Péter

2021. szeptember 22. 08:34

A Jobbik elnöke szerint volt, aki odament hozzá, és azt mondta: „te vagy a mi Ludas Matyink, legyél a Mátyás királyunk!”

2021. szeptember 22. 08:34
null

Az ellenzéki előválasztáson részt vevő miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Péterrel beszélgetett a 24.hu. A Jobbik elnöke szerint fontos, hogy „véletlenül se lehessenek a táblán olyan jelöltek, akik azt hirdetik, hogy korrupt fideszesekkel barátkoznak. Az MSZP-nek ugye van egy ilyen jelöltje Szabolcsban, ez engem mély aggodalommal tölt el. Előjön az a rémálom, hogy van ez az MSZP-s képviselőjelölt, aki barátjának tekinti a fideszes Kovács Sándort, aki egy korrupt gazember, de mi van, ha épp ezen a MSZP-s jelöltön múlik a kormánytöbbség? Mondjuk az elszámoltatás. A barát a barátot vajon elszámoltatja? A tapasztalat az, hogy nem. Ha a Jobbikban voltak olyan elemek, akik barátkoztak a Fidesszel, őket az elnökké választásom után kitettem a pártból.”

A DK-val minden flottul ment

A portál felvetésére, miszerint azt hallották, hogy a DK-val nagyon flottul ment minden és meglepően könnyen tárgyaltak, Jakab elmondta: „Mi könnyen fel tudjuk ismerni, ha náluk van egy alkalmasabb jelölt, és be tudunk mögé állni. A DK-nál is hasonlót tapasztaltunk. Ők is felismerték, hogy vannak jobbikos jelöltek, akik alkalmasabbak a helyi DK-s jelölteknél, és mindenféle gyomorgörcs nélkül azt tudták mondani, hogy nem a pártérdek a legfontosabb, hanem az, hogy legyen egy alkalmas, akár egy jobbikos jelölt, aki le tudja győzni a fideszest tavasszal. Nem a hősi halottak számát akarom maximalizálni, nekem nem az a fontos, hogy minél több jobbikos jelölt legyen, hanem az, hogy ahol mi indulunk, abból mandátum jöjjön.”

Arra a kérdésre, hogy „Nem lesz több kompromittáló felvétel, zsidózó komment…?”, azt válaszolta, hogy titkosszolgálati eszközeik ugyan nincsenek, de a rendelkezésre álló információk alapján tűzbe tudná tenni a kezét a jobbikos jelöltekért. „Ha valakiről kiderülne, hogy a Fidesszel mély barátságot ápol, azonnal levenném. De akiknél ez felmerülhetett, azoknak már megmondtuk, hogy kívül tágasabb.”

„Legyél a Mátyás királyunk!”

Jakab Péter szerint a vidéki falvakban, kisvárosokban még nagyon erős hídfőállásai vannak a kormánypártnak. Ezt máshogy nem lehet lebontani, mondta, csak úgy, hogy az ember odamegy, és a helyi véleményvezérekkel beszélgetve megnyeri a vidék Magyarországát. Hangsúlyozta: „A kormányváltás ugyanis vidéken fog eldőlni. Bátorságot kell önteni az emberekbe. Ők nem azért szavaznak a Fideszre, mert olyan jó az élet, sőt

Beléjük erőt kell önteni. Ha megmutatod, hogy te nekimész a Parlamentben a tekintetes úrnak, akitől félnek, az igenis erőt ad nekik. Azt mondják, hogy figyelj, ez a gyerek a mi hangunk, ez egy Ludas Matyi. Volt, aki odajött hozzám, és azt mondta: te vagy a mi Ludas Matyink, legyél a Mátyás királyunk!”

Börtön, Hadházy, Csányi

A miniszterelnök és a börtön összefüggéseit fejtegetve Jakab kijelentette: „Orbán Viktornak és ennek a gengszterbandának ülnie kell. Le kell vágni a kígyó fejét. Elkapni, akik ezt a rendszert szimbolizálják. Orbánt, Mészárost. Itt a korrupció nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga. Egy keleti típusú autoriter rendszerben nem reális, hogy Orbán üljön, de egy nyugati típusú jogállamban alapvető elvárás.

Meg kell adni az emberek igazságérzetének azt, amire vágynak.”

Hadházy Ákosról is szó esett: „A közös miniszterelnök-jelöltnek integratívnak kell lennie. Nem ugrálunk ki, nem dobálunk neveket, hogy például Hadházy Ákos lenne a legjobb legfőbb ügyész, amitől engem speciel kiver a víz, mert ismerem őt, és nem biztos, hogy őt tartanám a legjobbnak.”

A Jobbik elnökének Csányi Sándorral is problémái vannak: „Vele majd az ügyésznek kell elbeszélgetnie, miért érezte úgy, hogy a luxusgépét Orbán rendelkezésére kell bocsátania, hogy az futballmeccsekre repüljön. Lenne miről elbeszélgetni vele. Milyen összefüggés van az ő gazdagodása és a miniszterelnök urizálása mögött? Ez is egy kérdés.”

Kép forrása: Jakab Péter Facebook-oldala

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ronee
2021. szeptember 23. 09:04
Lehetett látni a napirend előtti felszólalásokban, hogy mennyire van beszarva a Fidesz ezektől a balfaszoktól...konkrétan megint felmosták velük a padlót :)))) Szánalmas amit az ellenzék csinál a parlamentben...
antioxi
2021. szeptember 22. 22:04
Lúdas Mátyás király leánykori nevén Büdös Bunkó.
Bakafa
2021. szeptember 22. 19:41
Ez a borsodi suttyó hozzá a formáját. Látszik, hogy az összes tudását a kocsmai haveroktól kölcsönzi, olyan is.
Sulammit
2021. szeptember 22. 18:49
Te agresszív kismalac fenyegetőzől, mint egy náci, miközben Orbán Viktor békésen tologatja a kisunokáját. https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/felfedezo/unokajaval-kozos-kepet-osztott-meg-orban-viktor/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!