LMBTQ-kisokost tett közzé közösségi oldalán az ELTE BTK

2021. június 29. 21:11

„Transznemű emberek esetében használd azt a nevet és nemi identitást, amelyet ők is – ez az igazi nevük és nemük” – szól az egyik tanács, amit a kar hivatalos fiókján tettek közzé.

2021. június 29. 21:11
null

Összesen kilenc informatív képpel érzékenyítik a diákokat az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsészkarának hivatalos Instagram-oldalán – írja a Vasárnap. „Az ELTE Bölcsészettudományi Kara esetében nem ez az első alkalom, hogy nyíltan politikai ideológiákat hirdetnek. Korábban genderszak indításával is próbálkoztak, illetve a jobboldali hallgatók véleményét erősen korlátozták. Az előadásokon is gyakoriak a balliberális „értékek” követendő példának való feltüntetése, míg a jobboldal szinte sátáni színben tetszenek náluk” – idézi fel az oldal.

A különböző szivárványos zászlót tartó, illetve homoszexuális párokról készült fotókra szerkesztett üzenetek az LMBTQ-ideológia olyan alapfogalmait magyarázzák el a hallgatóknak, mint például az előbújás (coming out) vagy az LMBTQ betűszó jelentése. Az is kiderül, hogy hogyan lehet elkerülni, hogy megsértsünk egy homoszexuális személyt, de még a transzszexuálisokkal kapcsolatban is olvashatunk tanácsokat.

Az egyik tanács például így szól: „Transznemű emberek esetében használd azt a nevet és nemi identitást, amelyet ők is – ez az igazi nevük és nemük.”

A nemi identitás az ember fejében dől el, nem a nadrágjában!” – szól egy másik megjegyzés.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. június 30. 17:59
Transznemű embqerek esetében használd: buzi – ez az igazi nevük és nemük
Gullwing
2021. június 30. 14:51
Takarodjanak az államilag finanszírozott oktatásból!
mucsay
2021. június 30. 13:50
mindenkit. ezentúl bárkit megrángathatnak vagy kirúghatnak erre hivatkozva.
Palepoli
2021. június 30. 13:29
Az Eltetől azonnal meg kell vonni az állami támogatást. A propagandakiadvány készítőit fegyelmivel el kell bocsátani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!