Hadházy szerint a kormány a foci-Eb miatt nyit, ezzel „vágóhídra” küldi az embereket

2021. április 06. 21:44

A képviselő szerint a boltok létszámkorlátozás melletti újranyitása nem nagy változás.

2021. április 06. 21:44
null

Ismert, hogy ma délután Orbán Viktor bejelentette, hogy megvan a 2,5 milliomodik beoltott, ezzel pedig el lehet kezdeni a korlátozó intézkedések fokozatos feloldását.

A kormány úgy számol, hogy a felpörgő vakcinaszállítmányok miatt az oltási kampányt is fel lehet gyorsítani ebben a hónapban, májusra pedig újabb milliókat lehet védetté tenni a vírus ellen. Ennek ellenére azonban a nyárról továbbra sincs egyetértés a járványügyi szakemberek között, Falus Ferenc szerint maszkot kell majd hordani a következő évszakokban is, míg Rusvai Miklós úgy véli, akár maszk nélkül is nyaralhatunk.

A miniszterelnök mai bejelentéséről megszólalt Hadházy Ákos is, aki szerint

„A kijárási tilalom későbbre tolása vagy a boltok létszámkorlátozás melletti újranyitása nem nagy változás, de már be van ütemezve április 19-re az iskolák újranyitása, és biztos vagyok benne, hogy május végére (június 15-én lesz az első EB-mérkőzés) erőltetett tempóban újranyitnak mindent, bármilyen áron!” – írta Hadházy.

A független országgyűlési képviselő azt is kiszámolta, hogy szerinte mennyien védettek igazán a koronavírus ellen: „csak a lakosság tíz százaléka kapta meg a védettséghez szükséges második oltást, 15 százalék pedig az elsőt. Utóbbiak közül sokan csak néhány napja kaptak oltást, ez még nem védi meg őket. A kínai vakcinával oltottak között pedig van 500 ezer 60 év feletti, akiknél gyakorlatilag semmilyen tudományos adatunk nincs arra nézve, mekkora védettséget ad az oltás. Ezek szerint a lakosságnak csupán 10-15 százalékáról tudjuk biztosan, hogy komoly védettséget szereztek a vírussal szemben (a betegségen átesetteknél ez csak néhány hónap)” – érvelt Hadházy, aki szerint azért „muszáj” nyitni mert közeleg a foci EB.

A poszt végén a politikus elmondta, ő hogy kezelné a helyzetet.

„Miért nem osztanak ki milliószámra ingyenes FFP2 maszkokat és ingyenes antitest teszteket? Miért nem adnak száz százalékos táppénzt a betegeknek vagy a gyermekükkel otthon lévőknek?” – írta.

„A miniszterelnök mai döntése ebben a formában több ezer honfitársunk életébe fog kerülni, ezt pedig kevésbé finoman fogalmazva emberek vágóhídra küldésének is szokták nevezni. A propaganda, a foci és a görcsös hatalomvágy szempontjai felülírtak minden józan észt. Azoknak a szakértőknek pedig, akik ehhez a nevüket adják, az unokáik is szégyellni fogják a nevüket” – zárja posztját a politikus.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atilla
2021. április 08. 07:39
A vágóhídról a hús a boltokba kerűl kerge Hadházi ! Te tényleg állatorvos vagy ? Tényleg az vagy...az orvos szó nélkül ! ! !
masikhozzaszolo
2021. április 07. 16:44
Mi a baj a svéd modellel? Követhetjük azt is, nem?
masikhozzaszolo
2021. április 07. 16:44
Mi a baj a svéd modellel? Követhetjük azt is, nem?
comname
2021. április 07. 11:39
Ha jól emlékszem tegnap jelentette be OV a nyitást, ma pedig rekordot döntött a halottak száma. Hol itt a járványkezelés magyarázzátok meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!