Milliókba fájhatott az újpesti jobbikos képviselő magánrepülőzése

2021. január 13. 12:17

Mindezt persze az oroszok pénzéből tette.

2021. január 13. 12:17
null

Nyilvánosan elérhető adatok alapján legalább 5 millió forintba került a jobbikos politikus afrikai útja – írja az Origo. Az összeget természetesen nem Szabó Balázs, újpesti jobbikos képviselő és társa, a volt jobbikos Samu Tamás Gergő fizették, hanem a gyanús orosz kapcsolatokkal rendelkező cég. A Samu által posztolt képek szerint egy luxuskategóriás Falcon 100-as géppel utaztak, amelynek bérlése óránként legalább 900 ezer forint.

Gyanús orosz cég

Ahogy korábban megírtuk, a választás, amelyet a Közép-afrikai Köztársaságban megfigyeltek, kiemelten fontos Oroszország számára. Moszkva az elmúlt időszakban komoly titkosszolgálati kapacitásokat mozgatott meg azért, hogy befolyást szerezzen az aranyban, gyémántban és urániumban gazdag Közép-afrikai Köztársaságban.

A berlini szervezet, amely az utat finanszírozta, lengyel ágon Mateusz Piskorski lengyel politikushoz tartozik, akit azzal vádolnak, hogy az oroszoknak és kínaiaknak kémkedett.

A HVG Szabó Balázst az afrikai úttal kapcsolatos orosz szálról is megkérdezte. A képviselő elmondta, hogy naiv lenne, ha még csak nem is sejtené, hogy emögött állhat orosz pénz vagy befolyás.

Magánrepülő

A járműről, amellyel utaztak, Samu az Instagram-oldalán közölt képeket. Ezeket később letörölte a felületről, de a képeket a Ripost lementette. A repülőn jól látható a Harmony Jets felirat, így tudni lehet, hogy melyik cég szolgáltatásait vették igénybe az utazáshoz. Ez esetben egy máltai vállalkozásról van szó, amely privát jetek üzemeltetésével foglalkozik, így a gépei gyakran tűnnek fel afrikai célállomásokon, például a líbiai Bengáziban vagy Tripoliban.

A Harmony honlapján található információk szerint a cég négy gépet kínál kölcsönzésre, három Falcon 100-ast és egy Falcon 50-est. Samuéknak a képek alapján egy Falcon 100-assal utaztak, feltehetően annak egy hétszemélyes változatával. Mivel az oldalon árajánlatot nem lehet találni, más oldalak árai alapján lehet tájékozódni az ügyben.

A paramountbusinessjets.com-on azt írják, hogy óránként 2950 dollárba került (870 250 forint) egy ilyen gép bérlése. Ez természetesen csak egy körülbelüli összeg, mivel a Falcon 100-ason belül többféle típus is létezik. Szabó Balázsék a Közép-Afrikai Köztársaságba repültek, így az út akár három óráig is eltarthatott. Ennek fényében a jobbikos Szabó Balázs és az ex-jobbikos Samu Tamás Gergő utazásának ára megközelíthette az ötmillió forintot: az odaút nagyjából 2,5 millió forint lehetett, de mint Samu bejegyzéséből kiderült, visszafelé is magánrepülővel mentek.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quantum
2021. január 13. 18:47
Nem is a bérlés maga ami aggályos, hanem azok a szervezetek akik ebben a jobbikos útban érintettek. Orosz és német szervezetek afrikai választás... édes Istenem! Nagyon-nagyon bűzlik ez már messziről!
jord
2021. január 13. 18:47
BÖRTÖNBE VELE---MEG A TÖBBIEKKEL IS
Coccothraustes
2021. január 13. 17:05
Vesszen a közpénzlopó, hazaáruló, KGB ügynök Jobbik.
lazio154
2021. január 13. 17:02
Az utolsó gondolat úgy van: Nem Sindler.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!