Az orosz pénzből magánrepülőző újpesti jobbikos visszahívását követeli a Fidesz

2021. január 13. 11:54

„Minden perc késlekedés Déritől csak ront Újpest megítélésén. Azonnal fossza meg minden tisztségétől Szabó Balázst!” – írja Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt.

2021. január 13. 11:54

A felháborodást az váltotta ki, hogy Szabó Balázs, újpesti jobbikos képviselő orosz pénzen, magánrepülővel utazott választási megfigyelőként Közép-Afrikába. Vele tartott a Jobbikból nemrég kilépő Samu Tamás Gergő, volt országgyűlési képviselő is.

Orosz szálak

Az ügy pikantériája, hogy a HVG értesülései szerint egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén utazott Afrikába Samu és Szabó. A választás, amelyet megfigyeltek, kiemelten fontos Oroszország számára. Moszkva az elmúlt időszakban komoly titkosszolgálati kapacitásokat mozgatott meg azért, hogy befolyást szerezzen az aranyban, gyémántban és urániumban gazdag Közép-afrikai Köztársaságban.

A berlini szervezet, amely az utat finanszírozta, lengyel ágon Mateusz Piskorski lengyel politikushoz tartozik, akit azzal vádolnak, hogy az oroszoknak és kínaiaknak kémkedett.

A HVG Szabó Balázst az afrikai úttal kapcsolatos orosz szálról is megkérdezte. A képviselő elmondta, hogy naiv lenne, ha még csak nem is sejtené, hogy emögött állhat orosz pénz vagy befolyás.

Nyílt levél Déri Tibor momentumos polgármesternek

Wintermantelhez hasonlóan Nagy István, újpesti fideszes képviselő is bejegyzésben szólította fel a polgármestert, hogy váljon meg Szabó Balázstól. Nagy felhívta a figyelmet arra is, hogy Szabó személyével már korábban is akadtak problémák.

Korábban a jobbikos képviselő és társai sörösüveggel és kavicsokkal dobáltak, majd vertek meg tunéziai fiatalokat, akiket közben „takarodjatok az országból” felkiáltással szidalmaztak. A II. és III. kerületi bíróság 2020. február 5-én két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönre ítélte három rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt az ellenzéki képviselőt és vádlott-társait.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2021. január 13. 14:01
Izé, akkor most Putyin cár elvtárs nem barátja I.Viktornak, hogy ekkora nagy probléma az orosz szál a Pártnak???
nyugalom
2021. január 13. 13:40
Akkor most kinek is van orosz kapcsolata? Toto kutya, aprovillaban vacsora, fleto, dacsa, apróklan, jakob! Ezek mintha nem fideszesek lennenek!
zara
2021. január 13. 12:52
ez önmagában nem illegális...
kunfia
2021. január 13. 12:43
Ez az a Wintermantel,akit a választók leszavaztak?És ő ugrál,mintha tényező lenne? Elvtársak,könnyűnek találtattatok,pofa súlyba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!