Kásler Miklós is kiállt Müller Cecília mellett

2020. november 01. 22:00

„Európa keresztény lesz, vagy nem lesz” – idézte Robert Schumant a miniszter.

2020. november 01. 22:00

Amint arról a Mandiner elsőként számolt be, Szegő Péter ellenzéki újságíró közösségi oldalán arról írt: ha ő lenne a mi iszterelnök, megkérné Müller Cecíliát, közszerepléseikor ne viseljen keresztet a nyakában. Posztja óriási felháborodást váltott ki: megszólalt többek között Hollik István, és Kocsis Máté is, aki megkérte Szegőt, hogy „ne tetézze, ne fokozza, ne feszítse”. A Hír Tv műsorvezetője, Földi-Kovács Andrea pedig szintén kiállt az országos tiszti főorvos mellett és Facebook-posztjában arra szólított fel, „hogy tiltakozás képpen osszanak meg magukról, hozzám hasonlóan olyan képet, melyen keresztet viselnek a nyakukban”.

Vasárnap megszólalt az ügy kapcsán Kásler Miklós is. „Sokkoló, brutális és embertelen terrorhullám sújtott le keresztény közösségeinkre Európában. Felfoghatatlan, hogy kontinensünkön a hitüket, meggyőződésüket nyíltan felvállalóknak napjainkban az életüket kelljen félteni. Szomorú azonban, hogy éppen ebben a vészterhes időszakban ütötte fel fejét hazánkban is a keresztényellenesség, méghozzá munkatársamat, Müller Cecília országos tisztifőorvos asszonyt kérték számon azért, mert feladatainak ellátása során láthatóan vállalta hitét”írta közösségi oldalán a miniszter.

„A történtek fényében úgy gondolom, hogy intelemként a második világháború utáni európai államférfiak kiemelkedő alakjának, Robert Schuman francia miniszterelnöknek, az Európai Unió egyik alapító atyjának a gondolatát érdemes magunk elé idézni: »Európa keresztény lesz, vagy nem lesz«” – tette hozzá Kásler Miklós.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. november 02. 10:00
még rákosi is nem merte levetetni a műtőben amikor megoperálták! mert félt! addig nagy szájuk! amig nem közeleg a vég!
zakar zoltán béla
2020. november 02. 09:05
Megérdemli! A koszlott mocskolói pedig...
Esvány
2020. november 02. 07:54
Azért ahhoz pofa kell, hogy valaki az 1100 éves keresztény Magyarországon a kereszt viselését froclizza. Különösen visszatetsző Müller Cecíliát bírálni akkor, amikor előtt a pulpituson ott díszeleg az állami címer a Szent Koronával, rajta a kereszttel... Lásd pl. itt: https://nepszava.hu/3097634_muller-cecilia-hetfotol-szigoritunk-mert-szigoritani-kell Inkább akkor tennének szemrehányást, amikor bunkó hülyegyerekek sapkában (baseball sapka, vagy kötött sapka) ülnek a TV stúdióban.
Zakar ZoItán BéIa
2020. november 02. 07:01
Én az első nyakláncomat hordtam mindíg a pólómon kívül míg rám nem szóltak, hogy gáz. Nem mutatjuk mink van. Szerények vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!