Az offshore-hátterű nyertes haladékot kért a BKV-buszok szállítására

2020. november 27. 17:03

Arról a cégről van szó, amit hét nappal az ajánlattételi határidő előtt alapítottak.

2020. november 27. 17:03
null

A Telex információi szerint nem tudja időben leszállítani az ígért hat buszt a BKV-nak az az offshore-hátterű cég, aminek a tendergyőzelme botrányt kavart Budapesten. A BKV-nál megerősítették, hogy a használt buszok bérlésére kiírt közbeszerzésen nyertes, offshore-hátterű cég egy hónapos haladékot kért annak a hat darab busznak szállítására, amit bérbe fog adni a közlekedési cégnek.

A beszállító a koronavírus-járvány által okozott nehézségekre hivatkozik. A BKV első körben nem adta meg a haladékot, egyelőre megvizsgálják, mennyire indokolt a szállítási haladék. Ha vita támadna, a BKV érvényesítheti a biztonsági garanciákat, hiszen a nyertes cég mögött egy nagy cég, a Volvo Austria áll – írta meg a Telex.

Tüttő Kata volt férje érdekelt a cégben

Már eleve botrányt kavart, hogy a buszbérlési pályázatot az a CR-Facilities Zrt. nyerte, amit hét nappal azelőtt alapítottak, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje. Ráadásul a társaságnál Leisztinger Tamás cégbirodalmához szorosan kötődő személyek találhatók. Ez azért kínos a fővárosnak, mert Leisztinger Tamás nagyvállalkozó Tüttő Kata, a BKV-t felügyelő városüzemeltetési főpolgármester-helyettes férje volt korábban.

A hírekre reagálva Tüttő Kata felkérte a BKV felügyelőbizottságát, hogy a közbeszerzési eljárás szabályszerűségét soron kívül vizsgálják meg. A BKV még áprilisban írt ki közbeszerzési eljárást használt, alacsonypadlós, dízel csuklós buszok bérlésére. A kiírás szerint 6 darab, legfeljebb 12 éves, légkondicionált buszt keresett 12 hónapra a BKV. A tendert a budapesti CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. nyerte, a bérleti szerződés összértéke nettó 342 millió forint.

(Telex)

Kép forrása: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hogyisvan
2020. november 30. 21:55
Én örülök, hogy kiderül egy simli! De örülnék, a mandiner ezekről is irna: https://g7.hu/kozelet/20201130/uzleti-csoda-nott-ki-a-titkos-honvedsegi-buszbeszerzesbol/ Vagy csak a maggis rendelésére dolgoznak?!
fatman
2020. november 28. 19:50
karigeri: "a Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél."
cutcopy
2020. november 28. 16:28
Érdekes, hogy amikor a libsisajtó valami sokadik láncszemen a fideszhez köt egy beszerzést, hatalmas a felháborodás és visítozás, amikor meg a libsiknél konkrétan a családtag nyer, nem értik mi a gond vele..
Newman
2020. november 28. 09:52
Na ez már nevetséges, és B.T.K.-ba ütköző tényállás!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!