Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Bakondi: Sok migráns indult el Görögországból

2020. október 10. 22:09

Bakondi György közölte, a görög hatóságok sok illegális bevándorlót szállítottak át a szigetekről a szárazföldre, és a migránsok nem várták meg menekültkérelmük elbírálását, hanem útnak indultak.

2020. október 10. 22:09

„Sok migráns indult el Görögországból a balkáni útvonalon; duplájára nőtt a Magyarországon elfogott embercsempészek száma” – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte, a görög hatóságok sok illegális bevándorlót szállítottak át a szigetekről a szárazföldre, és a migránsok nem várták meg menekültkérelmük elbírálását, hanem útnak indultak. Ráadásul nagyon sokan vannak Bosznia-Hercegovinában is, ezek a migránsok Szerbiába és a magyar határ felé indultak el. „A migránsok mindent megtesznek, hogy még a tél beállta előtt Nyugat-Európába érjenek” – mondta.  Ugyanakkor – tette hozzá – egyre növekvő számban érkeznek az úgynevezett tengeri útvonalon is, így összességében egy sor országnak sürgetővé vált, hogy az Európai Unió életbe léptesse az új migrációs paktumot. Bakondi György kérdésre elmondta, megduplázódott a Magyarországon elfogott embercsempészek száma: míg tavaly egész évben 157-et fogtak el, idén eddig több mint 320-at.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. október 11. 16:04
Az a probléma, hogy lehet (és talán kell is) az embercsempészet büntetési tételeit az égbe emelni, de ezzel legfeljebb a végrehajtási lánc legalját érni el, ahol utánpótlás ugyanúgy mindig van, mint ,,menekült,,-jelöltből. A szervezők és fő haszonélvezők mindeközben érinthetetlen pozíciókból, kényelmes irodákból írják elő másoknak, hogyan éljenek és mit gondoljanak.
BőröndÖdön
2020. október 11. 10:14
Hivatásos rémhírterjesztő.
LAW AND ORDER
2020. október 11. 08:11
A határkerítéshez jönnek, arra számítanak, hogy elvész a kétharmad és Sorosék beengedik őket az országba! SZAVAZNI KELL!!!
Frick László Intézet
2020. október 11. 04:19
Orbán a pénzügyek kivételével csak magánál butábbaktól kér tanácsot. Orbánné meg még ebbe jis beleszólla-ja. Bakondi Orbán és Orbánné e problémájának az állatorvosi szamara. Ez a Bakondi már megint miket össze nem olvasott a múltheti újságban Ennyi ésszel elmehetne techet péternek az azonnali-ba..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!