DK: Az EP-ben felállítottak egy, az euró bevezetését segítő testületet

2020. február 14. 12:36

A munkacsoportnak az lesz az egyetlen feladata, hogy segítse azokat az országokat, amelyeknek be kell vezetniük az eurót – mondta el a párt ügyvezető alelnöke.

2020. február 14. 12:36

Az Európai Parlament gazdasági bizottságán belül szerdán felállítottak egy az euró bevezetését segítő munkacsoportot – mondta el a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. A munkacsoport létrehozását kezdeményező Molnár Csaba EP-képviselő közölte, hogy a testület munkájában az összes európai parlamenti párt részt vesz. A munkacsoportnak az lesz az egyetlen feladata, hogy segítse azokat az országokat, például Magyarországot, Csehországot vagy Lengyelországot, amelyeknek be kell vezetniük az eurót – tette hozzá. 

Az EP-képviselő kijelentette, hogy az euró bevezetése az egyetlen lehetőség arra, hogy meg lehessen őrizni a pénz értékét. Ráadásul Magyarország az uniós csatlakozási szerződésben is vállalta a közös valuta bevezetését – tette hozzá. Molnár Csaba úgy fogalmazott: az elmúlt néhány évben folyamatosan romlik a forint értéke az euróhoz képest, de az elmúlt egy hétben a magyar fizetőeszköz „tényleg megjárta a poklot”. Hangsúlyozta, hogy miközben 2010-ben még 274 forintot ért egy euró, az árfolyam mára már elérte a 340-es szintet. Eközben a legfrissebb, hivatalos, kormányzati adatok szerint az idei év elején 4,7 százalékos volt az infláció, és ez meglátszik az árakon is – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztató végén Molnár Csaba bemutatta párttársait, Horváth Jácint nagykanizsai önkormányzati képviselőt és Konczer Erik Komárom-Esztergom megyei önkormányzati képviselőt, akiket tagként, illetve póttagként a héten választottak be az EU Régiók Bizottságába. Az ügyvezető alelnököt kérdezték a tavaszra tervezett nemzeti konzultációról. Azt felelte hogy ez nem nemzeti és nem konzultáció, ez a „Habony-művek különleges kommunikációs terméke”, és szerinte a kormányzat által eddig indított nemzeti konzultációk minden esetben a gyűlöletkeltésre épültek.

(MTI)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. február 15. 13:51
Apró Pénz
mucsay
2020. február 14. 16:57
ha ezek kormányra kerülnek, bevezetik az eurot, privatizálják a kórházakat és az szolgáltatókat, leállítják paksot, a földet odaadják az osztrák gazdáknak, és börtönbezárják akit akarnak. aszitek túlzok, mi? nem a 80as évek lesznek, inkább az 50esek.
Daily
2020. február 14. 16:05
Az előző Apró család legaláb a rubelt nem akarta bevezettetni. Ennyit romlottak a gének?
Szerintem
2020. február 14. 15:34
Ahol az Eurot bevezették, a bevezetés mindenütt, Németországtól Szlovákiáig árrobbanással és életszínvonal csökkenéssel járt. Ezért vannak rajta ennyire, hogy a fideszt érje az ez miatti tömeges felháborodás. Pedig valószínű jobb lenne ha a fidesz vezetné be és nem egy esetleg hatalomra jutó ballibsi rablókormány, mert akkor csak még rosszabbul járnánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!