Gábor György: A politikai ellenfélből ellenség lett

2019. augusztus 26. 11:47

A filozófus szerint a politikusok beszédei az internetes kommentekben fejeződnek be.

2019. augusztus 26. 11:47

Gábor György filozófust hétszeresen illette zsidó jelzővel az immáron hivatalosan is Novák Elődhöz köthető Kuruc.info – hangzott el a péntek esti Egyenes beszédban, az ATV műsorán.

A filozófus az inzultus kapcsán elmondta, egy „nevenincs szerző gyáván írt valamit”, aki „elemi küzdelmet folytatott a magyar nyelv és stilisztika szabályaival”, de szerinte sokkal fontosabb a hétszeres zsidózáson túl az, hogy a közelmúltban megtámadtak egy roma férfit egy bevásárlóközpontban, valamint az MTK futballcsapatát antiszemita-rasszista rigmusokkal fogadták Dorogon.

Gábor György szerint van egy új kommunikációs helyzet – az internet – ahol a szónokok, politikusok beszédei nem érnek véget azzal, amikor kiteszik a pontot az utolsó mondat végén, ugyanis az szerinte már nem egy, hanem – gondolatban legalábbis – három pont. Kijelentette: az olvasó a politikus által elmondott kódolt beszédet – ahol „zs-betűs” szó nélkül zsidóznak – pillanatok alatt dekódolja, feloldja. Szerinte a politikus ilyen esetben nyugodtan mondhatja, hogy ő nem mondott semmi rosszat, de a tábora a véleménye szerint pillanatok alatt megfejti, kibontja az értelmét, azaz a politikusi beszédek a kommentekben fejeződnek be. Hozzátette: a kommentelők tevékeny részeseivé válnak a kedven politikusok beszédének.

Szerinte a jelenlegi politikai hatalom kirúgta „a cölöpöket” a társadalom alól – a cölöpök szerinte a jogbiztonság, az átlátszóság, az elszámoltathatóság fogalmai. Ez pedig a következmények nélküli állapot dzsungelébe fog elvezetni véleménye szerint egy olyan országban, ami már „rég nem demokrácia”. „Olyan indulatok vannak gerjesztve, hogy a politikai ellenfél már nem ellenfél, hanem ellenség” – jelentette ki. Úgy látja, az egész világ leegyszerűsödik egy manicheus-dualista, kétpólusú világra. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy „diabolizálják” a velünk szemben állót, ami a roma férfi elleni támadást eredményezte szerinte.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2020. április 06. 10:52
Beszédhibás nyavalygó.
Zsolt75
2019. augusztus 27. 06:59
Most akkor néhány szót a cipellőkbe köpködő ellenzéki jelöltről, illetve az őt támogató pártok antiszemitizmusáról, ha kérhetem...
Mia szösz
2019. augusztus 26. 19:21
"Szerinte a jelenlegi politikai hatalom kirúgta „a cölöpöket” a társadalom alól – a cölöpök szerinte a jogbiztonság, az átlátszóság, az elszámoltathatóság fogalmai." Tisztelt Gábor György úr, ha nem vette volna észre, a hiányolt "cölöpöket" NEM a "jelenlegi politikai hatalom" rúgta ki. A jogbiztonság, az átlátszóság és az elszámoltathatóság megszüntetésének dátuma pontosan ismert: 2006. október 23. Az a nap, amikor a magyar állam erőszakszervei, nem-tudni-kik-által-felbérelt álarcos kommandósokkal, lovasrohammal és gumilövedékekkel rátámadtak az Astoriánál tartott békés, ünnepi megemlékezésről hazatérő polgárokra. Sokaknak súlyos fizikai sebeket, és sok százezer - millió! - magyar embernek soha nem gyógyuló lelki sebeket okozva. Az igazi tetteseket soha nem nevezték meg, és soha nem nyerték el méltó büntetésüket. Az átláthatóság és elszámoltatás folyamatosan sérül a média felületeit elöntő félinformációk, valótlanságok, rágalmak, bulvármocskolódás miatt. Az elkövetőknek a következményektől nem kell tartaniuk. Ugyanis éppen Gábor György úr és eszmetársai sivalkodnak a leghangosabban az elszámoltathatóság ellen, a Szent Szólásszabadság nevében és védelmében. Mert a magyar bíróságok az Önök nemzetközi jammerolása miatt még mindig nem merik eldönteni, meddig tart a vélemény nyilvánítás, hol kezdődik a becsületsértés, és hol a rágalmazás.
Aerion
2019. augusztus 26. 17:40
Hüpp-hüpp, szegény bolsevista vadbarom állat szomorú, mert felismertük a gyilkos fajtáját, és merészelünk nekik 75 év után visszavágni, hogy a pofájuk szakad ketté. És még csak egyelőre szóban. De már most világvége van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!