Az antikommunizmus emlékeit menti az EU

2019. január 25. 10:05

Több ezer dokumentum gyűlt már össze.

2019. január 25. 10:05

A Courage nevű európai kutatóprojekt keretében egy adatbázisba gyűjtik azokat a történelmi anyagokat, amelyek közép-és kelet-európai kommunista rezsimek kulturális ellenállásáról tanúskodnak – számol be az Euronews. A kutatók több ezer dokumentumot (kiadványokat, fotókat, hangokat, zenéket és posztereket) összegyűjtöttek már.

Külön jellemvonásokat is ki lehet emelni már a kutatás végén az egyes országokkal kapcsolatban. Melyek voltak a fontosabb súlypontjai a kulturális szférában megjelenő ellenzékiségnek? Milyen jelentősége volt ennek a 60-as, 70-es, 80-as években? Egyáltalán a hatalom hogy nyomta el úgymond az embereket, illetve azok hogy próbáltak lázadni ellene, és hogy a kettő összjátékából milyen eredmény született?” – összegezte Horváth Sándor, a Courage Projekt koordinátora.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. január 26. 11:57
Az első feladat olyan akasztófákat gyűjteni, amiken kommunisták lógtak.
balbako_
2019. január 25. 16:54
Miközben gyűjti és ajnározza a kommunistákat!
formaegy
2019. január 25. 15:35
"a hatalom hogy nyomta el úgymond az embereket, illetve azok hogy próbáltak lázadni ellene, és hogy a kettő összjátékából milyen eredmény született?" A nyugati diktátor népirtó bandára gondolsz, akik mai napig tapossák az embereket mert nem engedik át prédának az országukat? Jut eszembe. Merkelhitler fotócskája ott van? Igen. Jelen napjainkban ezt ocsmány módon műveli a nyugat, ami ellen lázadnak az emberek! Azt már tudjuk, hogy ezek a nyugati diktátor férgek aljasabbak, mert fenyegetnek, zsarolnak, kormányokat buktatnak, polgárháborút szítanak, a saját honfitársaikat képesek legyilkoltatni a merkelhitler csőcselékkel..... Az eredményt még nem tudjuk, de azt már igen, hogy a nyugat sokkal aljasabb, mocskosabb, és ha kell vérfürdőt is rendez.
lofejazagyban
2019. január 25. 14:11
... és az eu parlamentben ott ülnek a komcsik. Képmutató bagázs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!