Új szánkókat vitt a Kossuth térre a Gyimesvölgye Férfikórus

2018. december 22. 13:57

Új szánkókat vitt az elmúlt napokban ellopott, megrongált sporteszközök helyett a budapesti Kossuth térre pénteken a Gyimesvölgye Férfikórus, amelynek tagjait Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke fogadta az ország karácsonyfájánál.

2018. december 22. 13:57

Antal Tibor kórusvezető a tíz szánkó átadásakor elmondta: a Fölszállott a páva című tehetségkutató meghívására érkeztek Budapestre a Gyimesekből, de hallva és követve a magyarországi eseményeket, egy embereként döntöttek úgy, hogy pótolják az árva gyerekeknek szánt, megrongálódott szánkókat, hozzájárulva az ő ünnepükhöz is. 

Latorcai János kiemelte: az elmúlt tíz nap alatt komoly károk érték az Országgyűlést, a karácsonyfát és az azt körülvevő szánkókat, amelyeket rászoruló gyerekeknek szántak. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az itt történt rombolás és pusztítás híre karácsonyi gondolatot szült a gyimesi kórus tagjaiban, s a szeretet jegyében pótolják a tönkretett vagy elvitt szánkókat. 

Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: reméli, hogy ennek a cselekedetnek az üzenete messze túl fog mutatni az országhatáron, s nemcsak a Kárpát-medencében, hanem az egész világ számára jelzi, hogy a magyar nép karácsonykor is a szeretetet látja és azt tartja követendőnek.

(kép és szöveg: MTI)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2018. december 26. 18:24
… Új szánkókat vitt a Kossuth térre a Gyimesvölgye Férfikórus … Szerintem ez jó hír, egyrészt újra lesz mit felgyújtani, vagy ellopni, másrészt vehettek volna a szánkók árából inkább lélegeztető gépet, harmadrészt, ha lélegeztető gépet nem , akkor legalább odaadhatták volna a cigányoknak pelenka, száraztészta, konzervbab, olcsó bor és cigi formájában. Maga a megtestesült náci-fasizmus, hogy nem ez történt. De ezt az okos zsidóbolsevikok mér biztos mind elmondták előttem.
gbis
2018. december 24. 11:32
Javítás: ... mindig helyesen!!!
gbis
2018. december 24. 11:31
Köszönet a férfi kórus tagjainak a nagylelküségért. Ők ismerik Goethe egyik gondolatát: " A boldogságot nem lehet kapni. Egyetlen titka: adni, minndig csak adni, jó szót, bátorítást,mosolyt, hitet, és sok - sok önzetlen szeretetet." Békés, Boldog Karácsonyt!
héttörpe
2018. december 24. 10:39
Köszönjük! Simán benne lennék egy lakosságcserében, akinek nem tetszik itt, takarodjon a románokhoz, az igaz testvéreink pedig jöjjenek ide!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!