Vona: Orbán egy kiégett despota

2017. november 23. 14:24

Vona a Hír TV-ben győzködte a baloldaliakat a Jobbikra szavazásra.

2017. november 23. 14:24

Vona Gábor, a Jobbik elnöke volt a HírTV Egyenesen című műsorának vendége szerdán. Vona az LMP-vel és a Momentummal való esetleges együttműködésről beszélt, elmondva: nem nagyon szeretné ezt az opciót, a Jobbik egyedül készül kormányozni. A pártokkal nem egyeztettek az egyűttműködésről, de még a Jobbikon belül sem, az elnökségben sem vették napirendre a kérdést, a párttársaknak Vona csupán beszámolt arról, hogy mit mondott erről a róla könyvet író Havas Henriknek.

Vona szerint a Jobbik jelenleg az egyedüli kormányváltó erő. A valódi politikai törésvonal a huszadik és a huszonegyedik századi pártok között húzódik, az előbbiekkel – így a Fidesszel, az MSZP-vel, a DK-val – elutasítja az együttműködést. Az LMP, a Jobbik és a Momentum viszont bizonyos „fundamentális kérdésekben” – a tudásalapú társadalom, az oktatás reformja, az egészségügy reformja, a korrupció felszámolása terén – együtt tudna dolgozni Vona szerint. Vona külön kitért arra, hogy nem működne együtt a Fidesszel. „Arra hadd emlékeztessem mindannyiunkat, hogy az Országgyűlésben az elmúlt években én voltam az egyetlen politikus, aki Orbán Viktorral szemben felvette a kesztyűt, és a kényes, kemény, kellemetlen kérdéseket feltette. Az MSZP az ilyen szituációkból rendszeresen kimenekült” – jelenti ki Vona. Kifejti: Orbánt korábban egy lánglelkű demokratának tartotta, ma pedig egy kiégett despotának.

Vona azt kéri a baloldali emberektől, hogy adjanak egy esélyt a Jobbiknak, ugyanakkor kifejti: nem hisz már a jobb- és baloldali felosztásban, több éve mondja már ezt. Felidézi: idén van a kiegyezés százötvenedik évfordulója, „a kormány számára nem jelentett ez semmit, nem volt semmilyen állami megemlékezés”, egy második kiegyezésre van szükség. Vona arra kéri a baloldali tévénézőket, hogy próbáljanak felidézni az elmúlt négy évből akár egy pillanatot is (például a CEU vagy a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében), amikor a Jobbik nem a demokratikus oldalon tette le a voksát.

Vona elmondja: „politikailag akár önsorsrontó módon” is kiállt a néppártosodás, a demokratikus értékek mellett, amit kormányon is bizonyítana.

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2017. november 26. 16:37
Cuki Gabi! Ugye be fogod tartani az ígéretedet és lemondasz majd? Annyira gerinctelenné váltál, hogy el kell tűnnöd a süllyesztőben!
választópolgár
2017. november 25. 02:06
Karácsonykor nem lesz szél, de ez még a jobbik eset, hiába a huza-vona jobbról balra, mert nem lehet más a politika és párbeszéd híján nincs más momentum csak a fidesz.
Mirákulóziai Mikmuk
2017. november 25. 00:42
Ennek külön téma kellene: A pesti srácok lebuktatta Vonalzógabit, hogy Gabi még cigánygyűlölő időszakában cigányok szavazatiért kuncsorgott a vajdánál. Videóval: http://pestisracok.hu/gardamelleny-masik-oldala-300-ezer-roma-ajanloszelvenyert-kuncsorgott-vona-gabor-videoval/#comment-201797
Akitlosz
2017. november 25. 00:14
"Vona: Orbán egy kiégett despota" Ennyit még Gyurcsány is tud. Milliós nagyságrendben lehetne találni Magyarországon olyan embereket, akik képesek lennének Orbánt szidni, minősítgetni. Úgyhogy ekkora "tudomány" nagyon kevés a miniszterelnökséghez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!