Egymillió eurót akart a Teréz körúti robbantó

2017. szeptember 06. 09:45

Egy Belügyminisztériumnak szánt üzenetet találtak a Teréz körúti robbantó laptopján, melyben egymillió eurót követelt a BM-től. A mailt végül nem küldte el, de másnap írt a minisztériumnak a robbantásáról.

2017. szeptember 06. 09:45

Egymillió eurót követelő zsarolóüzenetet fogalmazott meg a Teréz körúti robbantó, P. László a Belügyminisztériumnak a robbantása kapcsán – írja a Magyar Idők.

Azzal fenyegetőzött, újra robbantani fog, ha nem kap egymillió eurót. A mailt végül nem küldte el senkinek.

A Teréz körúti robbantás után viszont tényleg küldött egy mailt a Belügyminisztériumnak, amelyben leírta a Teréz körúton működésbe hozott robbanószerkezet összetételét, elkészítésének lépéseit, és jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel fog előállni.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint P. László volt az, aki 2016. szeptember 24-én házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezetet robbantott a fővárosi Teréz körúton. A merényletben végül két rendőr sérült meg súlyosan.

A főügyészség az előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletének gyanúját közölte a gyanúsítottal.

Mostanra befejezte és szeptember 11-én iratismertetéssel zárja le a Teréz körúti robbantás nyomozását a Központi Nyomozó Főügyészség.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!