Orbán: Nyugat még ma is mentegeti a kommunizmus bűneit

2017. február 25. 11:44

Manapság nem szokás emlegetni, hogy a kommunizmus a „a Nyugat szellemi termékeke”, mely végül nekünk, közép-európaiaknak lett az osztályrészünk – mondta Orbán Viktor a kommunizmus áldozataira emlékezve szombaton. A miniszterelnök szerint az EU még manapság is vonakodik elismerni a kommunizmus bűneit.

2017. február 25. 11:44

A kommunizmus bűneit Nyugaton még ma is sokan mentegetik, maga az Európai Unió is vonakodik egyértelműen elítélni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésén, a Rákoskeresztúri új köztemetőben.

Ma már nem szokás emlegetni, hogy a kommunizmus és a nemzetiszocializmus „a Nyugat szellemi termékeként látta meg a napvilágot”, ám „a tőrőlmetszett nyugati gondolat végül nekünk, közép-európaiaknak lett kényszerű osztályrészünk”. Eközben a Nyugatnak a kommunizmus megmaradt színtiszta elméletnek, „kéretlen világboldogítók bizsergető szellemi izgalmának” – fogalmazott a kormányfő a köztemető 297-es parcellájánál lévő látogatóközpontban. Szerinte Európának ma nem véletlenül rossz a lelkiismerete, amikor a kommunizmus bűneiről van szó.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy „csak akkor lehet jövőnk, ha az egyszerre szabad és magyar, csak a szabad magyarok országának van jövője”. Ezért – tette hozzá – „a kommunista és fasiszta kígyótojásokat mindig kellő időben össze kell törnünk”.

(MTI)

Összesen 403 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2017. február 28. 03:26
http://dailysikhupdates.com/british-starved-3-million-bengalis-death-1942/
kuwiq
2017. február 28. 00:00
Azokat a bűnöket diktátorok meg a terrorszervezeteik követték el, nem egy eszme vagy eszmerendszer, amelyikre hivatkoztak.
brabant89
2017. február 27. 08:47
Nem tudom, minek kell ekkora jelentőséget tulajdonítani egy Orbán protokollbeszédnek. Ráadásul részletekben még igazat is mondott. A kommunizmus elmélete nyugat-európai, és épp azért, mert ott nem valósult meg a gyakorlatban, tényleg elnézőbbek vele. Ezt legutóbb Fidel Castro halálakor láthattuk. Orbán már régóta szóban nyugat- illetve Brüsszel-ellenes kampányt visz, ebbe ez beleillik, ezért aztán beszéde nyomokban igazságot is tartalmaz. Viszont a azokat a volt kommunistákat, sőt volt ügynököket - Martonyi - akik engedelmesen kiszolgálják, azokat felkarolja. Lehet, hogy Simicska igazat mondott, és a katonaság alatt Orbán tényleg jelentett róla? Mert különben nehezen érthető, miért fél Orbán az ügynökügyek tisztázásától.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. február 26. 21:03
Ez a rettenet tahó nem hallott a nagy októberi fülkeforradalomról. A kommunizmust-mivel más nem is történt- pont az ilyen faszkalapok miatt utáljuk. Engelsz nem részletezte a faszkalap diktátorok pozicionálását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!