Rétvári: El kell ítélni a kommunizmust

2016. november 26. 11:55

Európai minimum kell hogy legyen a kommunizmus elítélése és szimbólumainak elutasítása – mondta Rétvári Bence a Gulag-áldozatok emlékműavatásán Szegeden. A politikus szerint nem csak a magyaroknak, hanem külföldieknek is tudniuk kell, mi történt a II. világháború után a Szovjetunióba hurcolt 800 ezer magyarral.

2016. november 26. 11:55

Európai minimum kell hogy legyen a kommunizmus és annak szimbólumainak elítélése – mondta Rétvári Bence Szegeden a Gulag-áldozatok emlékműavatásán.

A kommunizmus rémtetteit még mindig sokan nem ismerik, ezért szükség van azok bemutatására. Mindenkinek tudnia kell, mi történt a II. világháború után a Szovjetunióba hurcolt magyarokkal – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

„Ez utóbbi tárgyában még feladatunk nem kevés van. Ezért is fontos, hogy a Gulag-év keretében nem csak itthon jönnek létre emlékművek, nem csak itthon hozunk létre konferenciákat, kiállításokat, köteteket, tudományos üléseket, hanem több mint 16 országban” – figyelmeztetett a politikus. Hozzátette: az egyes országok saját nyelvén kell bemutatni, mit szenvedett el az a 800 ezer magyar, akit a Gulagra hurcoltak. „Abban a korban minden tizenkettedik magyar embernek meg kellett ezt élnie” – mondta az államtitkár.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. november 28. 14:50
Arriva, arriva, hej! https://www.youtube.com/watch?v=2a695Y2LNdQ
noMores
2016. november 27. 23:07
Bence, draga, az ugye megvan hogy 4 evig volt 2/3-otok, ez ido alatt beszantottatok az alkotmanyt, az ab-t, csicskakat ultettetek 9(!!!) evre mnb-nmhh-ugyeszseg elere. De, bazmeg, te kis tesibolfelmentett lehuto hulyegyerek, az ÁVÓ-s aktakat valahogy csak nem sikerult nyilvanossagra hoznotok, ti alja komcsi geciputtonyok!!! Ugyhogy takarodjatok ti csak a retkes picsaba de nagyon gyorsan.
Lolka-Bolka
2016. november 27. 20:31
NEM ELITELNI HANEM FELNEGYELNI ES KIAKASZTANI OKET A VAROSOK FOTEREN , csak az a baj ,hogy keves lenne a hely mint szukseges................
korona
2016. november 27. 18:46
Már írtam: MODERN RENDI TÁRSADALMAT KELL KIÉPÍTENI, AMELYBEN EGYETLEN PÁRT SEM LEHETSÉGES! A királynál gazdagabb ember nem lehet egy modern rendi társadalomban. Ő az ország tulajdonosa, ő a leggazdagabb. Minden pártalakítás egyenlő a haza- és felségárulással. Aki nem egyezik, elmehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!