Orbán Viktor még nagyobb nyugdíjemelést szeretne

2016. november 20. 16:34

A most tervezett 0,9 százalékos helyett az ideivel megegyező, azaz 1,6 százalékos nyugdíjemelés lehet jövőre – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak. A miniszterelnök szerint az emelésre akkor van lehetőség, ha a vállalkozókkal egyezség születik egy magasabb minimálbér-emelésről.

2016. november 20. 16:34

Ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és a magasabb infláció lehetőséget ad majd a magasabb nyugdíjemelésre –hangzott el az a Kossuth Rádió hétfői 180 perc című műsorának adott miniszterelnöki interjú előzetesében.

A kormányfő úgy fogalmazott: a tárgyalások sikere esetén a most tervezett 0,9 százalékos helyett az ideivel megegyező mértékű, vagyis 1,6 százalékos nyugdíjemelés lehet jövőre.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy kormánya megtartotta ígéretét, megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét, de – mint mondta –, tudja, hogy az alacsony infláció miatt a soron következő emelést sokan keveslik, ezért a bértárgyalásokat követő kormányzati lépés a nyugdíjasokat érinti majd.

A miniszterelnökkel készült teljes interjú hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hallható.

(MTI)

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. november 21. 16:38
Végtére is előrelátóbb és célszerűbb lett volna kettő nullával (00) emelni a nyugdíjakat, kettős okból is. Egyrészt azért, mert a nulla minden szorzata nulla, és a Habony-média akár a tízszeres nyugdíjemelést is megkockáztathatta volna. A másik ok megfejtését mindenkinek a fantáziájára bízom!
Pinter68
2016. november 21. 12:07
Magasabb infláció mellett, hiába nagyobb a nyugdíjemelés, a nyugdíj vásárlóértéke nem változik. Alapvető közgazdaságtani összefüggés. De a lényeg, hogy a Szeretett Vezető a nyugdíjasok védőszentjének szerepében pózolhasson! Szánalmas!
Conduct
2016. november 21. 08:53
Egy-két ezer forint,ujjongás indul.Addig megszerzünk pár ingatlant(Mahart),visszautasíthatatlan ajánlatot teszünk cégekre(Welt2000)mert ahhoz hülyék vagyunk hogy mi kitaláljunk valami jó dolgot.Akinek ez tetszik magyar,akinek nem az idegen szívű áruló.Bárkinek a képébe hazudunk hiszen ez működik hat éve.A két oldal útálja annyira hogy csak táplálni kell a tűzet és semmi baj nem lehet.Az egyik oldal mindent elhisz,a másik semmit.Ja,és sűrűn kell használni a "nemzeti"és a "magyar"szavakat.Ez a NER,és mindent megNERünk.Amit nem,azt is.Hajrá én Magyarországom,hajrá én magyarjaim!
Zokni
2016. november 21. 08:29
Orbán hazudik, mint a vízfolyás a nyugdíjemelésről. (Miért ne pont arról!? Arrogánról, migráncsokról, a fáraóról bármiről képes...) Hallom, hogy 2010 előtt a nyugdíjemelés alapszámítására az un. svájci módszert, illetve annak variációit alkalmazták, amennyiben a NETTÓ keresetekkel azonos módon (legalábbis az 50 % erejéig) emelték a nyugdíjakat. Most erről szó nincs, oszt' Orbán többet "szeretne". Ez most állítólag 4 %-ot jelentene éppen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!