Ön meghalna a hazáért?

2016. október 06. 11:34

Az aradi vértanúk emléknapján joggal tett föl egy egyszerű kérdést az Alfahír szerzője, Balogh Gábor a mai, kései utód magyaroknak. Mi is feltesszük ezt a kérdést olvasóinknak: ön meghalna a hazáért? Igen? Nem? Talán? Attól függ? Kommentben várjuk válaszaikat és indoklásaikat.

2016. október 06. 11:34

A vértanúkra való emlékezés jegyében pedig olvassák el Leiningen-Westerburg Károly utolsó levelét feleségéhez.

Így éltek, éreztek és haltak az emberek akkoriban.

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. október 08. 08:54
Szerintem a hazájáért senki nem hal meg, sem régebben, sem most, sem pedig a jövőben. Azt nem állítom, hogy azt senki nem fogja mondani, hogy egy elhalálozott a hazájáért halt meg. A bajtársaiért, vagy a hozzá közelállókért sokan meghaltak és meghalnak. A legtöbben a velük szembeni erőszak miatt halnak meg. Az emberek többsége az erőszak miatt lesz gyilkossá, vagy áldozattá. Vajon ki mondaná azt, hogy én az életemet áldozom azért, hogy felépítsék a felcsúti stadiont? Én biztosan nem. Ez a nem, nem az a nem.
peninsulavaldes
2016. október 07. 11:09
nem,és nem akarom,hogy bárkit is arra kényszerítsenek,hogy ezt kelljen tennie.
néhai Ch.Pilot
2016. október 07. 02:34
... a csalfahír szerzője Balogh Gábor...
Senye Péter
2016. október 06. 23:01
Meghalni ki akar? A halált vállalni az más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!