SzegedMa: Újabb kitörés a röszkei gyűjtőpontnál

2015. szeptember 07. 14:03

Bár úgy tűnt, a reggel kialakult feszültség után csillapodnak a kedélyek, hétfőn kora délután néhány száz migráns ismét kitört a röszkei gyűjtőpontról – derül ki a SzegedMa tudósításából. Közben egy gyermeket agyhártyagyulladás gyanújával szállítottak kórházba.

2015. szeptember 07. 14:03

A reggel 9 óra körül a röszkén felállított gyűjtőpont előtt migránsok demonstráltak, szabad elvonulást követelve – tudósított a SzegedMa. A rendőrség hangosbemondóval, arab nyelven próbálta megnyugtatni a tömeget, 10 óra körül még úgy tűnt, sikerrel. 

A HírTv riportere szerint a bevándorlókat az aggasztja, hogy míg Macedónián és Szerbián át akadálytalanul vezetett útjuk, Magyarországon feltartóztatják őket, és nem tudják, meddig kell egy mezőn kell várakozniuk. Arról is beszéltek, hogy van pénzük továbbutazni, ezért nem értik, miért nem hagyják ezt nekik.

Átmeneti volt a nyugalom

A nyugalom csak átmeneti volt, háromnegyed tíz körül ismét megpróbálták néhányan elhagyni az objektumot, de fizikai összeütközésre akkor nem került sor. Kora délután viszont áttörték a rendőrsorfalat, és 2-300 ember távozott a tábor területéről. A tömeget a röszkei vasúti átkelőnél a rendőrök feltartóztatták. Itt egy tolmács arra hívja fel a figyelmüket, hogy ha ellenszegülnek a rendőri intézkedésnek, azzal bűncselekményt követnek el, büntetett előélettel pedig szinte lehetetlen letelepedésre jogosultságot szerezni az EU területén. A tömeg élén haladó migránsok most leültek az útra.

A SzegedMa szerint volt olyan férfi, aki gyermekét maga előtt tartva ment neki a rendőrsorfalnak. Időközben a gyűjtőpontról egy kisgyereket agyhártyagyulladás tüneteivel szállítottak kórházba. 

 (Fotó: SzegedMa)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OHM
2015. szeptember 07. 15:34
Ezek a sivatagi cigányok, még csak meg sem közelítik a háziasított emlősállatok átlagos értelmi/viselkedési szintjét! Picsába velük!
pacurofagus oxitoxicus
2015. szeptember 07. 15:24
"a keleti nyitás megtörtént", "a kapu ki van nyitva", közlekedni kell rajta". Láthatóan közlekednek rajta. Kösz Orbán!
rosszkutya
2015. szeptember 07. 14:45
Ha Magyarországra jössz, telibeszarhatod a törvényeinket.
pollip
2015. szeptember 07. 14:43
Segíteni kéne a macedónoknak. V4 szervezhetne valamit, az eu-ra várni nem érdemes. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/sokkolo-fotok-a-menekultek-attortek-a-kordont-gumibottal-verik-oket-a-rendorok-2396961
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!