A bíróság elrendelte a Kuruc.info „Holokamu” című aloldalának törlését

2015. június 25. 15:33

A Kuruc.info „Holokamu" című aloldalának elérhetetlenné tételét rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság a holokauszt megtörténtének tagadása miatt – adta hírül az atv.hu. Az oldal emlékeztet: Deutsch Tamás 2013-ban adott 72 órás ultimátumot az ügyészségnek, hogy szüntesse meg a jogsértő állapotot.

2015. június 25. 15:33

Elérhetetlenné kell tenni a Kuruc.info szélsőjobboldali hírportál „Holokamu” elnevevezésű aloldalát a Pesti Központi Bíróság legfrissebb döntése értelmében – írja az atv.hu. A bíróság helyt adott az ügyészség indítványának, amely azzal indokolta a kérelmet, hogy az aloldal kifejezetten a holokauszt megtörténtét megkérdőjelező írások összegyűjtésének céljára jött létre. 

Az atv.hu emlékeztet arra, hogy 2013-ban Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő 72 órás ultimátumot adott az ügyészségnek, felszólítva a szervezetet, hogy „törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra” számolja fel a Kuruc.info oldalt.

A mostani döntést a Btk. azon, közelmúltbeli módosítása tette lehetővé, amely felhatalmazza a bíróságot, hogy bűncselekmény esetén külföldön működő internetes portál magyarországi elérésének megszüntetéséről határozzon. 

A szélsőjobboldali hírportál ügyében a magyar hatóságok korábban többször fordultak az amerikai illetékes szervekhez, amelyek azonban a jogsegélyegyezmény ellenére sem tettek lépéseket a törlés irányába, mivel a felrótt cselekmények az Egyesült Államokban nem minősülnek bűncselekménynek.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. január 25. 18:00
Szólásszabadság 2015: bárki bármit mondhat, kivéve, ha az nem teszik a zsidóknak.
Tábor Radosti
2015. december 14. 15:00
Régebben azt tekintették antiszemitának, aki nem szerette a zsidókat, ma pedig azt, akit nem szeretnek a zsidók.
3M..
2015. november 22. 22:18
Neked a szólásszabadság nem alapérték? Az "antiszemitizmus" egy behatárolhatatlan fogalom, nem magyar szó. Idegen nyelven írhatják a papírjaikat. Szebb Jövőt!
brabant89
2015. november 05. 07:55
"Azt már én teszem hozzá, hogy mivel pedig a zsidókat nem lehet a kelleténél jobban utálni, ezért "antiszemiták" nincsennek." Te most azt hiszed, hogy jópofa vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!