A külügy időben menekítette ki a pénzét a Quaestorból

2015. március 25. 09:14

Sokan már nem juthattak befektetésükhöz a Quaestor-csőd után, a külügy azonban órákkal előtt mentette ki a pénzét. Állítják: nem voltak bennfentes információik.

2015. március 25. 09:14

A Külügyminisztérium 3,8 milliárdnyi államkötvényt vett ki a Quaestorból órákkal a csődbejelentés előtt, március 9-én. A tárca állítja: nem voltak bennfentes információk, négy nappal korábban hozták meg a döntést.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. március 26. 00:25
HIHETETLEN, hogy milyen maffiaállamban élünk! Basszus, normális országban ilyenért azonnal lemond a miniszter. Az, hogy Orbán szólt neki, külön hányingerkeltő, ezek szerint Orbán haveri alapon nyomatta bele az állam pénzét a cimborák brókercégeibe, hogy forgassák meg klasszul. EMBEREK, ORBÁN VIKTOR BEISMERTE, HOGY BŰNÖZŐ! Sitte vele azonnal. Jójó, tudom, a fideszes agyrokkant birkáknak ez édeskevés, na de hát ők nem használják már évek óta az agyukat, nekik tökmindegy...
cutcopy
2015. március 25. 12:40
OV most mondta egy újságírói kérdésre egy sajtótájékoztatón, hogy a Buda-Cash botrány után ő rendelte el, hogy minden közpénzt menekítsenek ki a brókercégekből, magyarul megmentett jó pár milliárd közpénzt..
Horst_Tappert
2015. március 25. 11:46
Minden ostobán hőbörgőnek: 1, NEM a külügynek volt pénze ott elhelyezve, hanem az MNK Zrt-nek. 2, Államkötvényben volt a pénz, azaz nem folyt spekuláció. 3, A Questor cége azért jelentett csődöt, mert sajátkötvény kifizetési problémái voltak, ami abból keletkezett, hogy sok ügyfél a másik kér bróker csőd miatt ki akarta venni a pénzét. Likvid tartalék pedig nem volt. 4, Aki azt hiszi, hogy államkötvény esetén a kivétel úgy megy, hogy odamegyek, elkérem, odaadják és kijövök, annak fogalma sincs, hogy hogyan működnek ezek a dolgok. Akár eladásra, akár transzferre ad az ügyfél megbízást, az T+3-as értéknappal könyvelődik és megy végbe. Azaz minimum 3 nappal hamarabb kellett az MNK-nak beadnia a megbízását, hogy az március 9-re teljesüljön. Tudom, hogy könnyebb ostobán élni mint tanulni, de azért megpróbálhatnátok az utóbbit...
Berecskereki
2015. március 25. 11:26
„A Külügyminisztérium 3,8 milliárdnyi államkötvényt vett ki a Quaestorból órákkal a csődbejelentés előtt, március 9-én.” Nem történt jogellenes tranzakció. A csődeljárás lefolytatására Cégbírósági határozat szükséges. A bejelentés még nem jelenti az eljárás megindulását. Cégbírósági határozat pedig nem volt, tudtommal ma sincs és nem is lehet, mivel az ügy nyomozati szakban van. A magyar jog a csődvédelem jogintézményét nem ismeri. A csődeljárás pedig arra szolgál, hogy az adós a hitelezőivel kiegyezhessen. A csődeljárás az adós kérelmére indul. Amennyiben a bíróság a kérelemnek helyt ad, úgy elkezdődik egy úgynevezett moratórium (fizetési haladék), amelynek időtartama 120 nap. Mindezek alapján a média, a politikusok és az élő fába is belekötni akarók a lufit hámozzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!