Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Fónagy: A többség elfogadja az új útdíjrendszert

2015. január 12. 08:28

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint csak egyes szakaszokkal kapcsolatban érkeztek észrevételek, amelyeknek egy része szerinte méltányolható.

2015. január 12. 08:28

Az eddig beérkezett vélemények szerint a többség elfogadja az autópályadíjak rendszerének átalakítását, kifogások nagyrészt csak egyes szakaszokkal kapcsolatban érkeztek – mondta Fónagy János az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az átalakítás alapvető elvét úgy fogalmazta meg: a lehető legtöbb ember elérhető áron, egységes feltételek mellett érhesse el az autópályákat.

Az államtitkár a méltányolható észrevételek között említette azokat, amelyek például azt vetik fel, hogy két csomópont között hova tartozik egy-egy szakasz besorolása, amikor a megyehatár a csomópontok között van. Szerinte az eddigi megoldás helyett, amely szerint mindkét e-matrica szükséges volt ezeken a szakaszokon, ésszerű lehet a megoldás, hogy csak az egyik jogosultság is elég legyen. 

Azt is méltányolhatónak, illetve ésszerűnek nevezte, hogy bizonyos helyeken, ahol jelentős forgalom terelődne át például belterületi utakra, ott változtassanak a besoroláson. Ugyancsak ebbe a körbe sorolta azokat a helyeket, ahol nincs alternatív elérhetőségi útvonal.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában azt mondta, hogy január harmadik hetében lezárul az új rendszer próbaüzeme. Kért mindenkit, hogy ezt idő alatt szólaljon fel a megyei e-matricákkal kapcsolatban. A kabinet ezt követően tekinti át a próbaüzem tapasztalatait, levonja az „értelmes” következtetéseket, és beépíti őket – ígérte a miniszterelnök, aki szerint februárban a rendszer már végleges formájában működhet.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. január 12. 15:15
Boldogságban úszik az ország,várjuk az új sarcokat!!
Tintamin
2015. január 12. 14:27
Ezek annyira otrombán segghülyék, hogy fizikailag fáj. Nem hiszem el, hogy ezeket az istenbarmait magyar emberek választották meg. Szeretnék találkozni azokkal, akiknek ez a mérhetetlenül tahó, ostoba tolvajbanda tetszik.
liberálzöld.
2015. január 12. 09:59
Kicsit off: tessék, itt a rezsiharc. http://berkeczbalazs.blog.hu/2015/01/11/nyilvanos_a_jelentes_egy_3_milliardos_bloffel_indult_a_rezsihaboru
trespass
2015. január 12. 09:57
Igaza van Fónagynak. Ha nem lenne igaza, akkor most nem lenne abban a helyzetben, hogy nyilatkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!