Meghalt Kapolyi László

2014. november 29. 19:29

Hosszan tartó betegség után, 82 éves korában elhunyt Kapolyi László volt ipari miniszter, szocialista parlamenti képviselő, a szociáldemokrata párt egykori elnöke. Az Átlátszó oligarchahatározója a magyar oligarchatársadalom doyenjeként emlegeti őt.

2014. november 29. 19:29

Kapolyi László volt ipari miniszter, majd MSZP-s képviselő és MSZDP-politikus 82 évesen, hosszú betegség után hunyt el, értesült az Index, amely politikai, majd gazdasági útjáról is beszámol. Az 1932-ben Újpesten született Kapolyi eredeti szakmája bányamérnök volt, 1968-ban a reformok miatt lépett be állítása szerint az MSZMP-be. 1983 és 1987 között hazánk ipari minisztere volt, majd az eocénporogram bukása miatt távoznia kellett.

Kapolyit az Átlátszó a magyar oligarchatársadalom doyenjeként mutatja be: a rendszerváltás után Kapolyi megalapította saját, System Consulting Kft. nevű cégét és pénzre váltotta addigi ukrán és orosz kapcsolatait: Oroszországban szenet vett, ebből Ukrajnában energiát termelt, ezt pedig eladta Magyarországnak. Miután 2010-et követően már nem védte mentelmi jog Kapolyit, a Nemzeti Nyomozó Iroda vádat emelt ellene az Magyar Villamos Művek körüli gyanús ügyletei miatt.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. november 30. 19:01
Kapolyi Laci bácsi megtudta, hogy ő a másik öt kitiltott az USA-ból és nem tudta elviselni
ciseaux
2014. november 30. 11:29
A Mandiner várja meg a Kapolyi temetését, kik mennek oda... Van itt egy mondat, ami tökéletesen szemlélteti Magyarország demokratikus-kleptokrácia-operett jellegét: "Miután 2010-et követően már nem védte mentelmi jog Kapolyit, a Nemzeti Nyomozó Iroda vádat emelt ellene az Magyar Villamos Művek körüli gyanús ügyletei miatt." Szóval, ha Kapolyinak volt mentelmi joga, azt csinált amit akart (lehet hogy nem volt erkölcsös, de jogszerű), oszt abban a pillanatban, hogy nincs mentelmi joga, elindul ellene egy vádemelés, ami látható eredmény nélkül eltart 4 (!)évig, és Kapolyi meghal....szóval, mi a helyzet a "jogutóddal"? Mazel Tov!
Peter8811
2014. november 30. 09:43
HVG: Meghalt az egyik leggazdagabb képviselő, Kapolyi László volt miniszter Gazdagságát annak köszönheti, hogy jókor volt jó helyen. A másikat meg hogy rosszkor volt rossz helyen.
balbako_
2014. november 30. 08:47
Mi tagadás nagy gazember volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!