Lovasi a svábokról és a magyar hazafiságról

2014. augusztus 08. 09:25

A Főtér.ro hazafiságról szóló sorozatában Lovasi András mesél a sváb nagymamájáról, aki mindig sírt a magyar himnusz alatt.

2014. augusztus 08. 09:25

Majdnem az összes sváb rokonunkat kitelepítették Németországba. A nagymamám úgy úszta meg, hogy hozzáment egy magyar férfihez, felvette a nevét és eltűnt a süllyesztőben” – meséli Lovasi, aki gyerekkorában nem értette, hogy miért sír a nagymamája szilveszterkor a kibontott hajjal énekelt éjféli himnusz alatt.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Buga Tiborné férje
2014. augusztus 09. 14:51
Lovasi bun­kó volt. Kő­bun­kó, trenditahó, aki egy vélt vo­nal vélt vé­le­mé­nyét ki­mond­ta, nem vé­ve szá­mí­tás­ba azt, hogy hol van, mi­ért fi­ze­tik - fogalmazta meg nagyon helyesen tizenegy évvel ezelőtt a Mandiner. Tusnádfürdőn (!) akkor ezt bírta kiokádni magából ez a rossz arcú kis eszdéeszes beat ikon: „A leszakadt országrész-nyalást a többi zenekarra bízzuk. Mi a magyar vagyok és turista feliratú pólót kedveljük inkább…” "Csak hazafi" - ugye, Rajcsányi? Ti meg nyomjátok a lájkokat a hazafinak. http://ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=900
Peter8811
2014. augusztus 08. 19:14
Én a Norvég Alap himnusza alatt szoktam sírni, főleg amikor azt éneklik hogy te éhes proletár, az nagyon szép és Bokros panamai reformja óta újból aktuális.
Akitlosz
2014. augusztus 08. 18:24
„Majdnem az összes sváb rokonunkat kitelepítették Németországba." Az akkor rossz volt nekik, nagyon rossz, de a leszármazottaik így mégis jobban jártak.
Akitlosz
2014. augusztus 08. 18:23
"aki mindig sírt a magyar himnusz alatt." Hát nem az a kimondottan vidám nóta. Az olaszok örömtáncot járnak a himnuszuk hallatán, a magyarok elsírják magukat és depresszióba esnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!