Rétvári Bence: A trianoni emlékművek figyelmeztetnek is

2014. július 26. 16:27

Rétvári Bence szerint a trianoni emlékművek nemcsak emlékeztetnek az 1920. június 4-ei igazságtalanságra, hanem figyelmeztetik is a ma emberét az ország szuverenitásának megőrzésére.

2014. július 26. 16:27

 Rétvári Bence szerint a trianoni emlékművek nemcsak emlékeztetnek az 1920. június 4-ei igazságtalanságra, hanem figyelmeztetik is a ma emberét az ország szuverenitásának megőrzésére.

 
Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Tiszadadán mondta szombaton, ahol felavatta a kétezer lakosú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település trianoni emlékművét és emlékparkját.
 
Az államtitkár hangsúlyozta: az emlékművek azt üzenik a mának és a jövőnek is, hogy igen fontos a függetlenség megőrzése, hiszen mindig akkor érte baj az országot, amikor hiányzott az önrendelkezése.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2014. július 26. 19:35
Látom, mostanában a szoborállítások kapcsán mindenkinek ugyanaz jut eszébe, ami Orbánnak.
korona
2014. július 26. 19:29
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------------- MIKÖZBEN KÉSZÜLŐDIK A III. VILÁGHÁBORÚ Az orosz ellenes front megalakult: liberálisok és nácik A Nyugat által megvalósítani kívánt terv Oroszország megsemmisítését vetíti előre. A cél eléréséhez pedig különböző szélsőséges csoportokat használnak fel, akiket pénzügyileg és fegyverekkel is támogatnak. A nácik, iszlamisták és liberálisok szövetsége az Oroszország-ellenes külső erők eszköze. Arra törekednek, hogy Oroszország harcba szálljon velük az ország határain belül és kívül egyaránt. A Nyugat kifinomult módon akarja véghez vinni a tervét: a Nyugat-ellenes erők segítségével: iszlamisták (déli vektor: Kaukázus és Közép-Ázsia) és a nácik (nyugati vektor: Ukrajna). A módszer: terrorista háború olcsó tömegerővel: helyi és a szomszédos államokban lévő fegyveresek. Az országban instabil pontok kialakításával meg lehet szervezni a folyamatosan működő fegyveresek forrását. Az életszínvonal csökkenése alacsonyabb költségekhez vezet. Ezzel párhuzamosan pedig folyik a nemzeti és a vallási hisztériakeltés valamint a fegyverrel való ellátás. A terrorista háború lényege – nem győzni a fegyveres összecsapásokban, hanem létrehozni a káoszt és az instabilitást. Azaz maga a háború menete a fontos, amely lehetővé teszi az ország megsemmisítését. A háború menetének szakaszai: feszültségkeltés Oroszország stratégiai és nemzeti határain, majd annak területén is és végül a destabilizáció külső és belső tényezőinek összeolvasztása. Nyugaton hatalmas tempóval folyik a neonáci, lényegében orosz ellenes ideológia újjászületése. Ezzel párhuzamosan Oroszországgal szemben Ukrajnát a nácik és a liberálisok szövetségesévé teszik. A kijevi rezsim összetétele az USA két tervét tükrözi: neoliberálisok, akik a gazdaságot irányítják, és szoros kapcsolatot ápolnak a Nyugattal, valamint a neofasiszták, akik erővel semmisítik meg a tiltakozókat. A kijevi rezsim már néhány hónapja vesz részt területi zászlóaljnak álcázott katonai „halálosztagok” létrehozásában. Fel vannak készítve, nem utolsó sorban a fasizmus fő ellensége, Oroszország ellen. Az európai források arról számolnak be, hogy az Ukrán Nemzetbiztonsági Tanács, amelyet Jaros és Parubij vezet, elküldték követeiket Nyugat-Európába, hogy szélsőjobbosokat és neofasisztákat verbuváljanak az orosz ellenes harchoz. A Jobb Szektor francia ágát már létrehozták, a tagoknak pedig növelni kell a létszámot. Ennek egyik kulcsfigurája Gaston Besson veterán, aki megjárta Horvátországot, Boszniát, Burmát és Laoszt, hogy embereket gyűjtsön az ukrajnai „véres szafari”-hoz. Figyelemre méltó az az információ is, hogy több száz majdani aktivista nyomul be Lengyelország felől Kalinyingrádba…
*ufó*
2014. július 26. 19:00
--1325-ben a Balog-Semjén nemzetség birtoka volt,-- van még kérdés ? :-) http://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszadada
*ufó*
2014. július 26. 18:50
úgy láccik, vannak egyenlőbb emlékművek, amiket átadnak :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!