Az MSZP a Nemzeti alaptanterv „nácítlanítását” ígéri

2014. február 19. 18:25

„Nácítlanítaná” a Nemzeti alaptanvervet Kuhalmi Ágnes, az MSZP szóvivője, aki leszögezte: pártja, ha az áprilisi választások után kormányt alakíthat a baloldali összefogás, többek közt újra szabaddá tenné a tankönyvpiacot. Hiller István megemelné a felsőoktatási intézmények központi finanszírozását.

2014. február 19. 18:25

A Nemzeti alaptanterv „nácítlanítását” ígérte kormányra jutásuk esetére Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

Nem szélsőséges szellemben alkotó szerzőkön, mint például Nyírő József és Tormay Cécile kell írni-olvasni tanítani a gyerekeket – jelentette ki a politikus.
 
Kunhalmi beszélt arról, hogy megszüntetnék a pedagógusportfóliót, a Nemzeti Pedagógus Kart és a pedagógus etikai kódexet, a tankönyvpiacot pedig újra szabaddá tennék.
 
Hiller István volt szocialista oktatási miniszter kijelentette: ha az Összefogás kormányt alakít, már másnap megemelik a felsőoktatási intézmények központi finanszírozását, és minden diák, aki elérni a felvételhez szükséges minimum pontszámot, ingyen tanulhat.
 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. február 20. 11:15
"...Soros arról beszélt a fiatal (Fideszes) politikusoknak, hogy A VILÁGOT MA A LIBERÁLIS ELIT IRÁNYÍTJA. Igyekezett meggyőzni őket, hogy a liberális megoldásokat és a liberális ideológiát Európa és Amerika egyeránt akceptálja. Azt mondta, hogy Európa elvet mindent, ami keresztény, hagyományos vagy nemzeti. Figyelmeztette vendégeit, hogy a HAGYOMÁNYOS ÉRTÉKEKRE VALÓ HIVATKOZÁSNAK AZ LESZ A VÉGE, HOGY NACIONALIZMUSSAL, FASIZMUSSAL, ÉS ANTISZEMITIZMUSSAL FOGJÁK ŐKET VÁDOLNI..." Hogy honnan tudta...fel nem foghatom.
lalinagypapaa
2014. február 20. 11:02
Az az egyetem szégyene,hogy ilyen magyar ellenes némber,kikerült az intézményből.
historiker
2014. február 20. 09:35
Álmodik a nyomor.
Thomas Müller
2014. február 20. 08:44
A mi oldalunkon senkinek sem jut eszébe kommunistátlanítani, antimagyartalanítani Ady Endrét vagy József Attilát. Pedig Moldova György, Zelk Zoltán és hasonlók műveit tényleg be lehetne tiltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!