Együtt ünnepel Bajnai, Bokros, Fodor, Gyurcsány, Mesterházy és Schmuck

2013. október 08. 13:53

A szabadság összeköt 1956/2013 mottóval tart közös demonstrációt a baloldali ellenzék október 23-án délután a Műegyetem rakparton. A tüntetésen felszólal majd az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szociáldemokraták Pártja, a Liberálisok, a Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Párt és a Modern Magyarország Mozgalom képviselője is.

2013. október 08. 13:53

A Műegyetem rakparton tart közös demonstrációt október 23-án 14 órától a baloldali ellenzéki pártok többsége. Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke az erről szóló keddi egyeztetés után újságíróknak elmondta: abban állapodtak meg, hogy a pártok (az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szociáldemokraták Pártja, a Liberálisok, a Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Párt és a Modern Magyarország Mozgalom) képviselői azonos időtartamban szólalhatnak fel. A szónokok listáját még nem véglegesítették, ahogyan további technikai egyeztetések is várhatók. A rendezvény címe: A szabadság összeköt 1956/2013 lesz. Juhász Péter azt mondta, mindenkit várnak, aki elkötelezett az Orbán-kormány leváltása mellett.

A meghívott szervezetek közül az LMP – Juhász Péter tájékoztatása szerint – szerdán dönt, a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) pedig nem vesz részt a demonstráción. A 4K! távolmaradásával kapcsolatban azt mondta: vezetőinek egy részével közösen szervezték a korábbi Milla-demonstrációkat, azóta azonban különböző pártokban politizálnak, az október 23-ai rendezvényt pedig pártok és nem civilek szervezik.

Kérdésre elmondta, a Szolidaritás szobordöntő akciójának házigazdája, Dopeman fellépése nem került szóba, és nem is tartja valószínűnek a szerepeltetését. Arra a kérdésre, mi indokolta, hogy az MSZP és a közvélemény-kutatásokban nem mért kis pártok vezetői ugyanolyan hosszan szólhatnak, Juhász Péter azt mondta: a nagyvonalúság, és épp a szocialisták vetették fel ezt a lehetőséget, hogy ebből ne legyen vita.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2013. október 22. 08:50
Örülök hogy a milla, ez a független civil szervezet végre hazatalált..
red label
2013. október 09. 09:33
Ha a kábszeres apostol, a főszervező, akkor ott, nagy szívás lesz.
doncamillo
2013. október 09. 04:09
Tudjuk: természetesen összenőnek az elvtársak.Nem bírnak meglenni egymás nélkül. Milyen szép csodás panorámafotók készülnek majd róluk: Attis Gordonkával és Fletóval:-))))C moll tokkáta és fújják az elvtársak:-)))
vidorka
2013. október 09. 02:01
Fát Bajára, egy kocsi tűzifát mert még mindig nem biztos hogy a rezsiháború ezen csatáját vezérlő tábornokunk Zsigó nevű tehetségtelen fullajtárja nyeri. Fát, fát s még fát... egy kocsi fáért odaadom fél királyságom ,mert ez a bukott baloldal lever mint vak a poharat! Adjatok fát! Fát! "gyorsan ad a ki kétszer ad!" vagy aki gyorsan ad az kétszer ad? ....de fát elnök úr! Fát Áder úr .... a rezsiharc elkezdődött s ez a harc lesz a végső de No passaran! velünk van a nemzetközi bányarém -mozgalom is! ... Fát! Elnök elvtárs egy kocsi fát s kifordítom sarkaiból a világot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!