Nem lesz Tormay Cécile köz

2013. szeptember 03. 10:11

Visszavonta a Fővárosi Közgyűlés azt a határozatot, amely szerint Tormay Cécile írónő nevét vette volna fel egy II. kerületi közterület. Az önkormányzati választásokig már nem változnak a közterületi elnevezések.

2013. szeptember 03. 10:11

Tarlós István főpolgármester a vitában jelezte, megkapták a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) állásfoglalását – amelyet azonban nem ismertetett a plénum előtt – a Tormay Cécile közre vonatkozóan, és nem tehet mást, mint befogadja az MSZP-frakció módosító javaslatát, és visszavonják a korábbi határozatot.

A képviselők arról is döntöttek, hogy a közgyűlés a jövő évi önkormányzati választások befejezéséig – jogszabály kötelező előírása kivételével – nem tárgyal közterület elnevezéséről, megváltoztatásáról szóló javaslatot. A főpolgármester ezt azzal indokolta, hogy az utóbbi időben a kelleténél élesebbé váltak a közterületi elnevezések vitái, továbbá elejét akarja venni annak, hogy a közelgő választásokkal összefüggésben bárki politikai célokra használja fel az elnevezésekkel kapcsolatos ügyeket.

A közterületi elnevezésekkel kapcsolatos javaslatot 26 igen szavazattal, a Jobbik 3 nem szavazatával és a Párbeszéd Magyarországért politikusa, Kaltenbach Jenő tartózkodása mellett fogadták el.

A Fővárosi Közgyűlés keddi rendes ülése egyperces tiszteletadással kezdődött Horn Gyula volt miniszterelnök és Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok halála miatt.

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vidorka
2013. szeptember 03. 18:34
Tormay Cecile egy angol ügynök volt aki rendszeresen jelentett az angol titkosszolgálatnak. A jelentéseihez felhasználta a szexuális irányultságából adódó bensőséges kapcsolatait az akkori politikai elit egyes tagjaival. Horthy közvetlen környezetében is volt "párkapcsolata". Bizony jelentett a kis leszbi picsa! Sőt halálában (mindössze 31 évet élt) feltehetően aktív részes volt a magyar elhárítás. Túl kellemetlen lett volna simán elkapni s ezzel botrányba keverni Horthy közvetlen környezetét!
Thomas Müller
2013. szeptember 03. 14:49
éljen a nemzeti kormány és a nemzeti érzelmű ex-SZDSZ-es főpolgármesterünk! megint nagyon hazafiasak voltak a fiúk!
historiker
2013. szeptember 03. 13:58
Mi sem aktuálisabb ilyenkor. "Alföldi Géza : A patkányok dala Éljen a halál! Éljen a pusztulás! Éljen a szenny, a mocsok, a szemét! Piszokról, bűzről zengjen most dalunk, Mert mi vagyunk a kiválasztott nép: Mert mi a híres patkányok vagyunk! Ahol rothad, erjed, gennyed, ami szép, S csatornákban szennyvíz possadoz,- Vidám dalunkkal odarohanunk, Hol dögöket az ár hulláma hoz: Mert mi a híres patkányok vagyunk! Megrágjuk mi az élőt is, hogyha rab, Ha védelemre nincs már ereje. A rothadásnak hű színt mi adunk, Mert mi vagyunk a vége s kezdete: Mert mi a híres patkányok vagyunk! Hogyha új hajót épít a szorgalom, Ki elsőnek ver benne új tanyát, Mi vagyunk! Mi! Mind rája rohanunk, S a korhadásig szétrágjuk falát: Mert mi a híres patkányok vagyunk! S ha málló roncs, mert szétrágta fogunk, A süllyedést mi tudjuk legelébb, El is hagyjuk, haj, futva rohanunk, - míg életet remél a kerge nép, mert mi a híres patkányok vagyunk! Ahová egyszer betettük a lábunk, Minden szépet és jót szétrombolunk,- Erre rendelt a sors, Dicső Fajunk!- Nincs, amit szét nem rág fogunk: Mert mi a híres patkányok vagyunk! Szétrágunk mi Istent, templomot, hazát, Családot és a szent becsületet, Szennyes a bőrünk, szagunk és szavunk, Mégis urak e nagy világ felett: Mert mi a híres patkányok vagyunk! Átkoz, sároz, mocskol, hej a balga nép, Kiirtana, de ki nem irtható. Csak gyarapszunk, de ki nem halhatunk, A tisztaság is hiábavaló, Mert mi a híres patkányok vagyunk! S míg a világ világ, mi csak leszünk! Rombolunk, irtunk, rágunk, szennyezünk. Mindig a világ réme maradunk, Mert a sátán, a bűn, a szenny velünk, Mert mi a híres patkányok vagyunk! Te hülye, ki szebb jövőről álmodol, Vedd le előttünk gyűrött kalapod, Tedd Istenné rút, utált alakunk, S tőlünk a hírt, a fényt is megkapod, Mert mi a híres patkányok vagyunk! ' Mert Isten nélkül felépülhet a világ, De patkány nélkül nem élet a lét, S mi kegyelmet az égnek sem adunk, Dalold hát hittel fajunk szent nevét: Mert mi a híres patkányok vagyunk! A szobrunk álljon minden utcasarkon, Költő csak rólunk zengjen éneket! Az ég üvöltse dicsérő dalunk, Mert úr lettünk az ég s a föld felett: Mert mi a híres patkányok vagyunk!"
szalámis hegedű
2013. szeptember 03. 13:01
Pedig én már vártam a "leszbikus", a "buzi" és a transzvesztita" utcaneveket is. Mert így kerek a világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!