Gyurcsány és Fodor már beszélget az együttműködésről

2013. szeptember 12. 08:22

A Népszabadság szerint nem kizárt, hogy a DK együttműködési tárgyalásokat kezd Fodor Gábor liberális pártjával. Tárgyalni még nem tárgyaltak az összefogásról, de beszélgetni már beszélgettek róla.

2013. szeptember 12. 08:22

Nem kizárt, hogy az MSZP-vel meghiúsult összefogás után a Liberálisokkal kezd együttműködési tárgyalásokat a DK – tudta meg a Népszabadság. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a lapnak azt mondta: hivatalos tárgyalás még nem volt közöttük, de Fodor Gáborral, a Liberálisok elnökével már zajlottak és zajlanak „érdemi és személyes” beszélgetések. Gyurcsány szerint végig kell gondolni a lehetséges forgatókönyveket, amihez formális tárgyalásra nincs szükség. Néhány héten belül dőlhet el, hogy lesznek-e hivatalos tárgyalások – mondta.

Nem cáfolta a „beszélgetések” tényét Fodor Gábor sem. Mint a Népszabadságnak elmondta, korábban is voltak informális egyeztetések, ezek az elmúlt napokban felgyorsultak és sűrűbbek lettek. Fodor szerint is sok mindent végig kell gondolni, de mint fogalmazott, a DK programja áll legközelebb a Liberálisokéhoz, így programalapú együttműködésnél velük kell a legkevesebb kompromisszumot megkötni.

Gyurcsány az MSZDP-vel kapcsolatban azt mondta a lapnak, hogy Schmuck Andor pártjának 15 pontos programja a szépkorúakért egy felelős ellenzéki párt számára elfogadhatatlan, kormányon pedig végképp teljesíthetetlen. Gyurcsány szerint amiket Schmuck kért, az összedöntené az országot. „Tizenharmadik havi nyugdíjat ígérni felelőtlenség” – fogalmazott.

A volt kormányfő a Népszabadság kérdésére elmondta azt is, hogy a 106 egyéni körzetből a DK-nak 82-ben már van jelöltje. Ugyanakkor továbbra is a demokratikus ellenzék együttműködését fogják szorgalmazni, szerinte az utolsó pillanatig készen kell állni a közös indulásra, illetve a kölcsönös visszaléptetésekre.

 

Fotó: Index

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2013. szeptember 12. 17:41
"Én is buzi vagyok:-)"
skorpio
2013. szeptember 12. 14:12
0+0=0
skorpio
2013. szeptember 12. 14:10
0+0=0
tevevanegypupu
2013. szeptember 12. 13:28
Az otlet nem olyan rossz - marmint a szovetseg, ha megprobaljuk mondjuk indulatoktol fuggetlenul nezni - csak azt nem tudom, hogy a regi szdsz-es Gyurcsany-csoport tagjai hogy fogjak elviselni Fodort, mivel meg a regi szdsz-ben eppen mondjuk Bauerek es Fodor nem egyeztek tulzottan..Fodor mogott egyebirant vannak regi liberalisok..nyilvan par civil szervezetbe bujtatott oskovulet..Gyurcsany es Fodor (legalabbis szerintem) utokepesebb mint Bajnai-Mesterhazi..csak persze Bajnai is inkbb csak azert szovetkezett Mesterhazival, mert az o oldalvizukon akar behajokazni a Parlamentbe. De ha nem szinjatek az egesz, meg kell varni Gyurcsany kovetkezo lepeset, mert Mesterhazit el fogja valamilyen modon intezni az szinte biztos..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!