Mazsihisz: Társadalmi összefogást a rasszizmus ellen!

2013. augusztus 02. 11:55

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szerint a társadalom legszélesebb rétegeinek összefogására van szükség a rasszizmus elleni küzdelemben – közölte a szervezet elnöke pénteken a roma holokauszt emléknapján.

2013. augusztus 02. 11:55

Heisler András az MTI-hez eljuttatott közleményében kegyelettel emlékezett a fasizmus minden áldozatára. Mint írta: tudja, hogy „más vallási meggyőződéssel élnek, mégis az üldöztetés közös traumája ezekben a napokban különösen közelivé teszi” közösségeiket.

A Mazsihisz fontosnak tart megtenni mindent azért, hogy „soha többé ne lehessen kirekeszteni vagy üldözni sem jelenben, sem jövőben senkit cigánysága, zsidósága, svábsága vagy akár magyarsága miatt sehol a világon”.

A Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944. augusztus 2-án éjjel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban néhány óra alatt több mint háromezer roma embert gyilkoltak meg.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2013. augusztus 02. 15:44
"soha többé ne lehessen kirekeszteni vagy üldözni sem jelenben, sem jövőben senkit cigánysága, zsidósága, svábsága vagy akár magyarsága miatt sehol a világon" Nahát, pedig a svábokat éppen Heisler fajtársai telepítették ki, Rákosiék, már amelyiket nem ölték meg. A magyarokat is, több százezret. Sértő a magyarokat és németeket együtt említeni a másik két néppel.
tetigi
2013. augusztus 02. 15:24
Helyes, úgy legyen, ámen.
USsange
2013. augusztus 02. 15:15
Viselkedjetek tisztességes ember módjára, aztán nem kell a rasszizmus mögé bújni.
freehckr
2013. augusztus 02. 12:55
Ha volt Magyarországon rendszerváltás, akkor hogyan működhet törvényesen a mai napig is egy olyan egykori ávós és munkásőr terroristákkal tömött szervezet, mint a Mazsihisz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!