Navracsics: A nemzet a pedagógusokra számít

2013. június 01. 12:40

A miniszterelnök szerint a nemzet talpra állásában mindig a pedagógusokra kellett számítani, ma pedig ismét rájuk kell figyelnünk a versenyképesség érdekében.

2013. június 01. 12:40

Történelmünk során akárhányszor a magyar nemzetnek újra talpra kellett állnia, a pedagógusokra kellett számítania – mondta  Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány által létrehozott Pedagógusok a kistelepülésekért-díj átadó ünnepségén Veszprémben szombaton.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter hozzátette: most, amikor Magyarország megújulásának küszöbén állunk, ismét a pedagógusokra kell figyelnünk, és nemcsak pedagógusnapon, hanem a pedagógusok megbecsülésével, az életpályamodellel, az oktatás fejlesztésével, a felsőoktatás fejlesztésével, azoknak a stratégiai céloknak a megvalósításával, amelyek elérésével Magyarország Közép-Európa egyik legversenyképesebb gazdasága és társadalma lesz.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. június 02. 02:00
Cinikus megalkuvó szarházi.
liberálzöld.
2013. június 01. 20:27
Számíthat is rájuk. Mármint a nemzet a pedagógusokra. Okosak, szépek és könnyű kihasználni őket. A gerinc hiányzik a pedagógus társadalomból. Na nem csak ebben a 3 évben.
lutra
2013. június 01. 14:36
Inkább azon törné a fejét Navracsics, hogy miként lehetne a gyerekek közeléből eltávolítani a temérdek vén kádárjánosbácsi hívő pedomókust. 50 felett 3-ból 2 tanerő ilyen. Miután ezeket sikerült kirugdalni, következhetnek a fiatalabb, kaotikus elveikkel kártékonykodó neoliberális gondolkodású tanerők. Ezek után lehetne az oktatási rendfszer színvonalának emeléséről tárgyalni.
nyugalmazott tanár
2013. június 01. 14:35
Örömmel olvasom Navracsics miniszterelnök-helyettes álláspontját. Az elmúlt 3 évben mindvégig bíztunk a nemzeti kormányban, és most beigazolódik, hogy helyesen tettük. Sajnos a pályán még nagyon sok a kontraszelektált, oda nem való kolléga, akik ostobán szolgálják az ifjúságot megrontó szociálliberális politikát. Számos tantestületben az ilynek a hangadók, és aki nem áll be a kormányt ócsároló sorba, az jobb, ha csendben meghúzza magát. Ilyen értelemben sokan, nagyon sokan élik félelemben az életüket. A neobolsevik-neoliberális kurzus még benne él az intézményrendszerben. Ettől kellene megszabadulnunk ahhoz, hogy erkölcsös, tudásra fogékony ifjúságot lehessen nevelni. Amíg ezek ott ügyeskednek a "hajófenéken", addig a hajó legtfeljebb fennmarad, de haladni nem tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!