Együttműködnek az RMDSZ és az MSZP alapítványai

2013. január 16. 20:37

Szerdán Kolozsváron együttműködési megállapodást írt alá a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetői által alapított Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Magyar Szocialista Párt Táncsics Mihály Alapítványa.

2013. január 16. 20:37

 Együttműködési megállapodást írt alá szerdán Kolozsváron a Magyar Szocialista Párt Táncsics Mihály Alapítványa és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetői által alapított Kós Károly Akadémia Alapítvány. A dokumentumot a két alapítvány elnöke, Szabó Vilmos és Markó Béla látta el kézjegyével. A felek megállapodtak abban, hogy közös rendezvényeket, konferenciákat, találkozókat szerveznek, különös tekintettel az oktatás, a tudomány és a kultúra területére.

 
A felek vállalták, hogy létrehoznak és működtetnek egy olyan tudományos szellemi műhelyt, amelynek keretében egyes tudományterületek elismert szakemberei külhoni magyar fórumokon tartanak előadásokat. Támogatják a magyar kulturális élet kiválóságainak határon túli fellépéseit, és szorgalmazzák az Európai Parlamentben működő frakcióközi nemzeti kisebbségi csoport munkájának határon túli bemutatását. Szabó Vilmos, a Táncsics Mihály Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: amellett, hogy az azonos politikai családhoz tartozó pártalapítványokkal kiépítették kapcsolataikat, úgy gondolták, a Táncsics-alapítvány a nemzetpolitikai kérdések szolgálója is lehetne. Ezért keresték a partnerséget a Kós Károly Akadémia Alapítvánnyal.
 
Markó Béla, az RMDSZ alapítványának elnöke az MTI-nek kijelentette: nem talál semmi kivetnivalót abban, hogy a néppárti RMDSZ szellemi műhelyének szánt alapítvány az MSZP alapítványával működik együtt. Az etnikai nemzeti problémáknak nincsenek ideológiai vonzatai - tette hozzá az Romániai Magyar Demokrata Szövetség volt elnöke.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2013. január 17. 10:16
„Mocskos hazaáruló”, „szarházi”, „húzzatok haza” bekiabálásokkal fogadták a magyarok az mszp elnökét Kolozsváron is.. ... magyarok, az igazak, nem felejtenek!
Magyarok Pásztora
2013. január 17. 07:09
Vajon ron werbert is vitték ?
3M..
2013. január 17. 06:42
Ha egyszer a két kommunista párt összefog, biztos hogy a parlament közelébe sem fognak jutni! A "magyar" érdekképviseletnek ezzel befellegzett. Szebb Jövőt!
ElQurMinator
2013. január 17. 06:03
Ebből a történetből is szépen kiderül, hogy melyik oldalon is áll az RMDSZ és Markó... Legalább világos lesz az erdélyi magyaroknak is, hogy melyik térfélen is fociznak Markóék. Mondjuk ezek után már érthető,hogy a Fidesz miért tette partvonalra az RMDSZ-t együttműködésügyileg. A szocik bocsánatkéréséből pedig az erdélyi magyarok sohanapján fognak kérni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!