Németh: A gyűlöletre uszítás merénylet a nemzet ellen

2012. november 21. 13:17

A külügyi államtitkár szerint akik gyűlöletre uszítanak a magyar nemzet zsidó, roma vagy más identitású vagy származású tagjai ellen, merényletet követnek el a nemzet egésze ellen, mert megosztják azt.

2012. november 21. 13:17

Akik gyűlöletre uszítanak a magyar nemzet zsidó, roma vagy más identitású vagy származású tagjai ellen, merényletet követnek el a nemzet egésze ellen, mert megosztják azt – hangsúlyozta Németh Zsolt szerdán a felvidéki Somorján tartott Raoul Wallenberg-emlékkonferencia megnyitóján. A konferenciát a Fórum Kisebbségkutató Intézet rendezte a Raoul Wallenberg Emlékbizottság támogatásával a svéd diplomata születésének centenáriuma alkalmából.

Németh Zsolt a konferencia megnyitóján elmondta: amikor a magyar kormány a 2012-es évet Wallenberg Emlékévnek nyilvánította, az emlékezés és a rendezés két feladatát tűzte ki maga elé. Rámutatott: az emlékév egyik üzenete az volt, hogy egyértelművé tette, Magyarország kormánya határozottan elítéli és elutasítja az antiszemitizmus minden formáját.

A konferenciát megelőzően a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, továbbá Balogh Csaba Magyarország és Alexander Ben-Zvi, Izrael pozsonyi nagykövete, valamint Vladimir Kestler Svédország tiszteletbeli főkonzulja megkoszorúzta Wallenberg pozsonyi emléktábláját.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2012. november 21. 16:09
És akik gyűlöletre uszítanak a magyar nemzet nem zsidó, nem roma, nem más identitású vagy származású tagjai ellen, azok is merényletet követnek el a nemzet egésze ellen, ugye Zsolt?
kukagyerek
2012. november 21. 15:56
"Németh: A gyűlöletre uszítás merénylet a nemzet ellen" Melyik nemzet ellen? Mert, a magyarokért nem rajongsz túlzottan.
tóth mária
2012. november 21. 15:51
Érdekes felfogása van a Fidesznek bizonyos körök s...nyalásában, ami nagy zuhanást fog okozni 2014-ben! Lelkük rajta./Wittner is leírta magát nálam, mert beállt a sorba és amiért ő 56-ban harcolt, annak az emlékműnek a fennmaradását szavazta meg/: Azt hiszem, többen megbolondultak a Fidesznél is- fájón veszem tudomásul/.
antioxi
2012. november 21. 15:01
Németh Zsolt! Éljenek a zsidók közöttünk - csak túl sokáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!