Nyerőgépek: az Alkotmánybírósághoz és az ombudsmanhoz fordul a szövetség

2012. október 08. 18:46

A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) az alapvető jogok biztosához fordul és alkotmányjogi panasz indítványt terjeszt be, amennyiben a köztársasági elnök aláírja a szerencsejáték törvény módosítását és kihirdetik a jogszabályt.

2012. október 08. 18:46

Az MSZSZ, valamint a nyerőgép iparág több érintett vállalkozásának tulajdonosa alkotmányjogi panasz indítványukban azt kérik majd az Alkotmánybíróságtól, hogy állapítsa meg a jogszabály alaptörvény-ellenességét, és semmisítse meg azt, mivel az számos ponton sérti az alaptörvényt. A szövetség, mint érdekvédelmi szervezet, továbbá több, az ágazatban érdekelt személy az Alkotmánybíróság mellett az ombudsmanhoz is fordul a véleményük szerint alkotmánysértő jogszabály kapcsán az alapjogi sérelmekre hivatkozva. Arra kérik majd az ombudsmant, hivatalból forduljon az Alkotmánybírósághoz, mert állampolgárok, mint természetes személyek szélesebb csoportját éri alapjogi sérelem. Megélhetéshez és a munkához való joguk sérül a tevékenységet tiltó jogszabály megjelenésével, ezért az MSZSZ úgy véli, az ombudsman haladéktalanul köteles hivatalból eljárást indítani és az Alkotmánybírósághoz fordulni. A közlemény szerint a szövetség továbbra is bízik abban, hogy az államfő nem írja alá az alaptörvénnyel ellentétes jogszabályt.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. október 09. 06:44
Legközelebb a Zsebtolvajok Szövetsége fog az Alkotmánybírósághoz fordulni a BTK szigorítása miatt. MSZP meg LMP támogatással. Védeni kell a szabadságot...
luga
2012. október 08. 22:41
Jó kis pénzmosoda lehet egy nyerőgép. Már rég be kellett volna tiltani.
tarackos
2012. október 08. 21:45
Még ha amúgy totál nem érdekel betiltják-e vagy sem a gépeket akkor sem lehet ilyen ótvaros komcsi módon intézni ahogy a vöröslelkű baltások...
gudmen
2012. október 08. 19:52
ezt a törvényt pont 23 éve kellett volna meghozni.. vajon izraelben miért tiltott minden nemü szerencsejáték?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!