KÖH helyett jön a FGYNÖGÉSZK

2012. szeptember 14. 11:26

A rövidesen megszűnő Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) helyét a jogutódként létrehozandó Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ veszi át, amelybe október 31-én a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága is beolvad.

2012. szeptember 14. 11:26

Az új örökségvédelmi központtól a kormányhivatalokhoz kerülnek a építésügyi és régészeti feltárásokkal kapcsolatos hatósági feladatok, maradnak viszont többek között a kulturális javakkal kapcsolatos hatósági ügyek, világörökségi funkciók, a tudományos és gyűjteményi feladatok – mondta L. Simon László kultúráért felelős államtitkár pénteken egy sajtóreggelin, az MTI kérdésére.

Az új örökségvédelmi rendszerről szóló kormányrendelet a napokban jelenik meg. L. Simon László hangsúlyozta: a központ az Emberi Erőforrások Minisztériuma felügyelete alatt fog működni.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. szeptember 14. 15:00
Felcsúti GYesznó Nemzetrabló Örökségpusztító Gengszter Érdekeit SZolgáló Kamuhivatal
WLaci
2012. szeptember 14. 14:10
Egyszerű lesz majd azonosítani a fidesznyik hivatalokat a jogállam visszaállításakor. Gyakorlatilag mindent újra kell szervezni, ami "Nemzeti"-vel kezdődik, vagy valamilyen jobb sorsra érdemes XIX. századi politikus nevét viseli. Kérdés, mi legyen utána. Az NSZK-ban annak idején ezt megoldották azzal, hogy minden "Bundes-" lett. Talán a "Magyar" jelző lesz a legjobb.
liberálzöld.
2012. szeptember 14. 13:02
Remek. Ifju koronban Bari Károly a kedvenc költőm volt. S bár nem vagyok mai csirke, de emlékeim szerint ez bőséggel a Horthy korszak vége után volt.
vatta csupor
2012. szeptember 14. 12:26
Magyarország kezd kaffkaivá válni. Mindennek az elnevezése annyira bonyolulttá válik, hogy még az sem érti, aki kitalálta. Nyilvánvalóan az a célja a hatalomnak, hogy az embereket elrettentse a politikában való részvételtől, hogy a nép elfogadjon minden felülről jött dolgot úgy, ahogy van, hiszen nem is érti, nem látja az összefüggéseket. ha mégis megteszi, akkor rákoppintanak a kezére, hohó! ezt nem szabad neked, ezt bízd ránk, mi azért vagyunk, hogy neked segítsünk. Kísértetiesen kezd hasonlítani a Rákosi-Gerő korszakra. Az pedig sötét volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!