Hoffmann Rózsa: Magas szintű műveltség, erkölcsiség a cél

2012. szeptember 12. 21:12

Hoffman Rózsa szólt arról: amikor az ország megújul, egy intézmény névválasztásakor fontos, hogy az „bennünket is szimbolizáljon”. A helyi közösségnek volt elegendő tudása ahhoz, hogy olyan nevet válasszon a XX. század történelméből, amely méltóképpen reprezentálja az iskola szellemiségét.

2012. szeptember 12. 21:12

Hamvas Bélát, az igazság nagy tisztelőjét és követőjét megfosztották az írás, a publikálás lehetőségétől – mondta az államtitkár.

Hamvas Béla a háború után belépett a Magyar Kommunista Pártba, íróként publikált, azonban már 1948-ban elnémították, b-listázták (azaz politikailag megbízhatatlannak minősítették) és kényszernyugdíjazták, elvesztette a Fővárosi Könyvtárban betöltött állását. 1951-től 1964-ig raktárosként és gondnokként dolgozott Inotán, Tiszapalkonyán és az Oroszlány melletti Bokodon az Erőműberuházó Vállalat építkezésein.

Az államtitkár azt mondta: bízni kell abban, hogy az új köznevelési rendszer megteremti a jelenlegi és a jövő nemzedékeinek mindazon lehetőségeket, amelyeket kihasználva a műveltségnek, a tudásnak, az erkölcsiségnek magas szintjére juthatnak el. Arra a szintre – tette hozzá – amelyre az iskola névadója eljutott.

A kormányzat ezt a műveltségeszményt kívánja megvalósítani, erről szól a jövő iskolája – hangsúlyozta.

Az oroszlányi képviselő-testület tavaly tavasszal döntött arról, hogy egyesül a város két középiskolája, majd idén februárban arról is határoztak, hogy az új intézmény a Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskola nevet viseli szeptembertől.

Az összevonást követően az iskolában mintegy 900 diákot oktat csaknem 100 pedagógus.

Az átszervezés célja az volt, hogy a középfokú képzés továbbra is biztonságosan finanszírozható legyen a városban, és csökkenjenek az intézményi kiadások.
 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heather
2012. szeptember 13. 09:34
Olvassatok Hamvas Bélát. Sokat, sokat. Talán még nem késő...
Botos
2012. szeptember 13. 09:02
Magyar Barnus amit csinált az volt az igazi okitás még több analfabétát csinálni az a jó a libsiknek!!!
kjkj945
2012. szeptember 13. 08:08
"Hoffmann Rózsa: Magas szintű műveltség, erkölcsiség a cél" Amit sajnos rozsika képtelen elérni.
Gumimaci
2012. szeptember 13. 07:59
"Hoffmann Rózsa: Magas szintű műveltség, erkölcsiség a cél" Hoffmann Rózsa Don Quijote de la Mancha női megfelelője, mert ő is egy szélmalomharcot vív. A szétzüllesztett oktatást csak akkor lehetne gatyába rázni, ha a Fidesz kiállna mellette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!