Semjén: A koppánykodás sehova nem vezet

2012. augusztus 19. 20:07

Szent István nem pusztán a kereszténységet és az európaiságot honosította meg, hanem ezzel azonos hangsúllyal a szuverén magyar államot – mondta ünnepi beszédében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Diósdon vasárnap.

2012. augusztus 19. 20:07
Beszédében Semjén Zsolt kiemelte: Szent István számára a magyarság és a kereszténység természetes egységet alkotott, s politikai zsenialitása, hogy úgy vette fel a kereszténységet és ezáltal a legteljesebb európaiságot, hogy nem lettünk sem a Német-Római Császárság, sem Bizánc hűbérese. Amiként nem engedte a nemzeti szuverenitás feladását, ugyanúgy ellent mondott a Koppány-féle pogányságnak is. 
 
„A Szent István-i életmű jelentése a szuverén magyar állam melletti elköteleződés és a kereszténységhez és az európaisághoz való ragaszkodás” – mutatott rá a miniszterelnök-helyettes. 
 
Megfogalmazása szerint István király nagy művének mai gondolata egyfelől az, hogy nem vállalható a nemzeti önfeladás a Német-Római Császárság, Moszkva vagy Brüsszel kedvéért, másfelől „az öncélú koppánykodás sehova nem vezet”. Hozzátette: „mindig akkor ment jól a magyar nemzetnek, amikor hűségesek voltunk a Szent István-i örökséghez”.
 
A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszédében kulcsfontosságúnak nevezte a megmaradás szempontjából a Szent István-i mű aktualizálását, s mint mondta, a nemzetegyesítés ennek az örökségnek a folytatása. Semjén Zsolt hangsúlyozta: egy létszámában kis nép számára csak akkor van esély a megmaradásra, ha minden tagjában benne él a tudat, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni, s „elsődleges kötelességünk az egyetemes emberiséggel szemben a saját magyarságunk megőrzése, kimunkálása és felmutatása”.
 
A miniszterelnök-helyettes emlékeztetett arra, hogy Szent István Kelet és Nyugat első közös szentje lett az egyházszakadás utáni időszak óta, miután 2000-ben az ortodoxia szentjének is elismerték. 

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
négyzetgyök
2012. augusztus 20. 16:16
Semjén: A koppánykodás sehova nem vezet. DEHOGYNEM: A Déli Áramlat Magyarország helyett Horvátországon át haladva szállíthatná a földgázt Szlovéniába és Olaszországba - jelentette hétfőn meg nem nevezett informátorokra hivatkozva az orosz Gazprom és a horvát állami gázvállalat, a Plinacro tárgyalásairól a Jutarnji List című horvát lap.
tevevanegypupu
2012. augusztus 20. 14:17
Egyebirant elhibaztam, nem Koppanyt hanem Vazult akartam volna irni, de valahogy ez a Koppany is olyan szimptaikus nekem szegeny - annyira keresztenyhez meltatlanul bantak vele - hogy a lenyeget eltevesztettem. Szoval egy igazi, szep poganytol eredezik az Arpad-haz nem tul hosszu lete: Vazultol. Akivel szinten keresztenyietlenul bantak el.Aki igazan kereszteny lett, az az unokaja Laszlo..akinek uralkodasa alatt avattak Istvant szentte..(:
durrbele
2012. augusztus 20. 13:32
Semjén: A koppánykodás sehova nem vezet" Egyszóval ne magyarkodj
Stigma
2012. augusztus 20. 12:12
"Semjén: A koppánykodás sehova nem vezet" Semjénnek most épp ez a szerepe.. jellemző, hogy az alappal Orbánt majmolja, hogy "Megszorítások nem lesznek, mert azok nem vezetnek sehová." Auzán mi történt? LETTEK megszorítások és hová vezettek? http://tenytar.hu/hantameter/nem_lesznek_megszoritasok_mert_azok_nem_vezetnek_sehova#.UDILH6NFrLo Nem lesz, hanem van koppánykodás, finanszírozza a fidesz, mert ez a réteg is kell szavazónak és egyáltalán nem baj, ha ez egy újabb megosztási lehetőség, mert a minelnök helyettese viszont ellene beszél... Istvánkodás meg koppánykodás van, mert ez megoszthatja az országot, miközben lehet uralkodni bűntetlenül. Néha istvánkodnak, néha alaptörvényeznek néha meg tuvasámán ugrálja körül a szent koronát: http://www.youtube.com/watch?v=UqpMPdXGxdo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!